2015 m. lapkričio 17 d., antradienis

Vis pasirenku netinkamus vyrus...



 © Simonos Krogertaitės pieš.
Iš laiško:
Man beveik trisdešimt, noriu šeimos, ramaus gyvenimo, bet nesuprantu ką darau netaip, kad man nesiseka su vyrais. Dėmesiu skųstis negaliu, bet vis pasirenku netinkamus vyrus...
Nijolė (vardas pakeistas)

Sveika, Nijole,
Nežinau, ką darai ne taip, nes apie tai, ką darai, neparašei.  Taip pat nevisai aišku, pagal kokius požymius žinai, kad tau nesiseka su vyrais, nes toliau rašai, kad vyrų dėmesio tau netrūksta.  Visa tai priveda prie klausimo, ar tu žinai, kokio vyro norėtum savo gyvenime. Tai skamba kaip: „Kokius turiu – nonoriu, o kokio noriu – nežinau.“
O koks ištiesų turėtų būti tas žmogus, su kuriuo jaustumeisi rami, su kuriuo norėtum sukurti šeimą? Konkretesnis žinojimas tikrai padėtų pasirinkti sau tinkamą vyrą.
Išsiaiškinti, koks tai turėtų būti žmogus, padėtų žemiau aprašytos užduoties atlikimas.
Visų prima surašykite bendruosius pageidavimus: amžius (nuo-iki), gyvenamoji vieta, pilietybė/tautybė, socialinis statusas, išorė (ūgis, svoris, akių/plaukų spalva ir kt.).  Kai tai atliksite, padalinkite A4 lapą į 4 dalis ir kiekvienoje grafoje surašykite po 7+/-2 bruožus atsakydami į klausimus pagal šią schemą:

 
BŪTINI bruožai, kuriuos turi turėti man tinkamas vyras. (5-9 bruožai)
 
 
PAGEIDAUJAMI vyro bruožai (būtų gerai, kad juos turėtų, bet jie nėra būtini) (5-9 bruožai)
 
 
Absoliučiai NEPRIIMTINI bruožai (5-9 bruožai)
 
 
NEPAGEIDAUJAMI vyro bruožai (būtų geriau, kad jų nebūtų, bet susitaikyti galėčiau) (5-9 bruožai)
 

Kai atliksite šią užduotį, dar atsakykite į klausimus: 1. Ką aš noriu (ir galiu) duoti mūsų santykiams? 2. Ką noriu gauti  iš mūsų santykių? 3. Kas būtų svarbiausia mūsų santykiuose? Kokiu tikslu jie būtų kuriami?
Nuoširdūs ir tikslūs atsakymai įneš kur kas daugiau šviesos į jums tinkamo partnerio paiešką ir pasirinkimą. Gautą sąrašą pasikabinkite matomoje vietoje ir  pro jo prizmę tyrinėkite jums dėmesį rodantį ir jums patinkantį vaikiną ar vyrą.  Būkite lanksti ir, jei norėsis kažką keisti, keiskite, tikslinkite atsakymus.
Kad būtų aiškiau, pateiksiu pavyzdį, kaip į klausimus atsakė vienas mano klientas, 26 metų jaunuolis:
1.BŪTINI bruožai:
1.1 Amžius: nuo 24 iki 28 metų
1.2 Gyvenamoji vieta: M.
1.3 Pilietybė (tautybė): rusė
1.4 Socialinis statusas: Netekėjusi arba išsiskyrusi, neturinti vaikų.  Turinti aukštąjį išsilavinimą, dirbanti.
1.5 Išorė: ūgis – nuo 1,65 m iki 1,75 m; ilgi (žemiau pečių) tamsiai rusvi plaukai; akys pilkos, mėlynos arba žalios, simpatiškas veidas (daugiau mažiau panašus į Dženifer Lopes), liekna, seksualaus kūno (daugiau mažiau panašus į Žanos Friske), krūtinės dydis - antras arba trečias.

1. BŪTINI bruožai:
laisva nuo santykių su kitais vyrais, pasitikinti savimi, atvira partneriui, gera šeimininkė (moka gaminti valgyti, yra pakankamai tvarkinga), sveika, moteriška (jai patinka būti moterimi, nori tapti mama), seksuali (mėgsta seksą, t.y.pageidautų sekso nuo 3 k./sav.).
2. PAGEIDAUJAMI bruožai: labai tvarkinga, aktyvi  (sportuoja, keliauja ir pan.), optimistė, turinti jumoro jausmą, turinti nuosavą butą.
3. NEPAGEIDAUJAMI bruožai: uždara (turi savų paslapčių), tinginė, pesimistė, užsispyrusi, meluojanti ir apgaudinėjanti, išlaidūnė (pinigus leidžia į kairę ir dešinę, nemoka taupyti).
4. Absoliučiai NEPRIIMTINI bruožai: alkoholikė, rūkanti, vartojanti narkotikus, linkusi į išdavystes ir palaidą gyvenimą, nevala.

Papildomi klausimai:
1. Ką aš noriu (ir galiu) duoti mūsų santykiams?
meilę ir glamones, ištikimybę, mano partnerę tenkinantį seksą, pagalbą ir materialinį rūpinimąsį (partnere, namų ūkiu, vaikais, kai bus).

2. Ką noriu gauti mūsų santykiuose?
meilę ir glamones, dėmesingumą, ištikimybę, mane tenkinantį seksą.

3. Kas būtų svarbiausia mūsų santykiuose? Kokiu tikslu jie būtų kuriami?
Abipusė meilė ir pasitikėjimas vienas kitu.  Tikslas –  sukurti šeimą.

Ir dar pridursiu vieną labai svarbų dalyką – šios užduoties atlikimas ne tik suteikia galimybę sąmoningai rinktis jums tinkamą vyriškį, bet ir duoda gaires pasąmonei, kokius žmones reikėtų pritraukti į jūsų gyvenimą.  Todėl linkiu atsakinėti į klausimus pakankamai skrupulingai, kad be visų teigiamų bruožų nepasirodytų, kad jūsų mylimasis – vienakojis, vienaakis juodaodis, sergantis AIDS.  Pasąmonė mėgsta konkrečias užduotis. 
Žinoma, vien sukonkretinto mylymojo vaizdinio neužteks.  Reikės sukurti veiksmų planą, kuris priartintų jus su pageidaujamo jums žmogaus susitikimu. Be to naudinga iš vienos pusės - didinti motyvaciją, o iš kitos – paleisti savo per didelį siekimą žūt būt  ir kuo greičiau gauti tai, ko norite.  Na, dar svarbu yra tapti ir išlikti atvirai.  Kad sutikusios sau tinkamą vyriškį, tai pajustumėte, išgirstumėte, tiesiog žinotumėte. Sėkmės!
Linga Švanienė

2 komentarai:

  1. 1) Man patiko straipsnis, labai geras patarimas:) Pasinaudosiu patarimais.

    2) Tik NUVYLĖ sakinys su žodžiais "vienakojis, vienaakis NEGRAS", nes skamba RASISTIŠKAI.
    Man rodos, žodis "juodaodis" būtų emociškai neutralus, o pavartotasis tekste - kursto neigiamas emocijas ir nuvertina vieną iš rasių. Ar to ir buvo siekta? (Tikiu, kad ne.)

    3) Iš biologinės/medicininės pusės: ŽIV yra virusas, o liga - AIDS. Tad sergama liga, o ne jos sukelėju. Kita vertus, iš psichologinės pusės, mintį apie konkretumą iliustruoja puikiai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už pastabas. Pasitaisiau :)

    AtsakytiPanaikinti