2017 m. birželio 23 d., penktadienis

Gyvenimo gerovė = sėkmė + laimė


Dalida
Kaip dažnai savo sveikinimuose kitam mes linkime sėkmės.  Atrodytų, kad sėkmė yra pagrindinis žmogaus gyvenimo gerovės kriterijus.  Bet – neeee! Vien sėkmės neužtenka. Ir tai galėtų pailiustruoti daugybės sėkmingų, bet nelaimingų žmonių biografijos.

Sunku patikėti, ko daugiau žmogui reikia, jei jį supa sėkmė, pripažinimas, garbinimas, šlovė.  Atrodytų, gyvenk ir mėgaukis gyvenimu.  O, bet, tačiau...

Didžios dainininkės, kurią žurnalistai praminė „Juodąja orchidėja“ biografija tai puikiausiai patvirtina.

Jolanda gimė 1933 m. sausio 17 d. Еgipte. Jos kaip dainininkės slapyvardis buvo Dalida. Gyvenime ji turėjo viską, apie ką tik galima svajoti: puikią figūrą, žavingą balsą, talentą, žavesį, sceninį šarmą.

Būsima dainininkė šlovės karjerą pradėjo konkurse „Mis Egiptas“ ir jį laimėjo.  Po to nuvykusi į Paryžių pradėjo dainuoti kabaretuose ir po metų jai jau plojo visas Paryžius.


Pergalė sekė pergalę.  Kiekviena jos daina tapdavo hitu. Plokštelių tiražai su jos dainomis mušė rekordus.  Dalida tapo „Auksinio“, „Platininio“ ir „Briliantinio“ diskų savininke.

Kelionės po pasaulį, šlovė, žiūrovų meilė, milijonai gerbėjų, daug pinigų, didžiulė šlovė lydėjo metai iš metų.

Jau būdama žymi Dalida nuvyko į Tibetą, kur susitiko su išminčiumi, pasakiusiu dainininkei jos gyvenimo misiją – dainuoti ir dovanoti žmonėms džiaugsmą.

Atrodytų, kad Dalida iš gyvenimo gavo viską, ką tik įmanoma gauti, ir turėtų būti laiminga.  Bet taip nebuvo.  Asmeniniame gyvenime Dalidai teko daug kentėti. Jos palydovais buvo alkoholis, vėliau narkotikai. 

Dalida buvo graži ir sėkminga, turėjo daug gerbėjų, tačiau vis pasirinkdavo vyrus, kurie buvo linkę į savižudybę.  Net trys jos vyrai nusižudė. Po antrojo mylimo vyro mirties ir pati Dalida bandė nusižudyti. Tris mėnesius išbuvusi komoje dainininkė atsigavo ir toliau tęsė savo karjerą.

Dalida jautėsi be galo vieniša.  Pasibaigus koncertams ir žiūrovų ovacijoms, ji užsidarydavo savo namuose ir svaigindavosi, siekdama išsivaduoti nuo ją persekiojusio vienatvės jausmo ir niekada jos nepaliekančio nuovargio. 

1987 metais, būdama 54 metų, dainininkė nusižudė. Priešmirtiniame raštelyje ji parašė: „Gyvenimas man tapo nepakeliamu. Atleiskite man. Dalida“.

Kaip matome, vien sėkmės gyvenimo gerovei toli gražu neužtenka.  Prof. Sergejus Kovaliovas gyvenimo gerovės formulę užrašė paprastai ir tiksliai:

Gyvenimo gerovė = sėkmė + laimė

Būtent laimės jausmo Dalidai taip trūko, kad net gyvenimas jai tapo nepakeliamu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą