2016 m. rugsėjo 22 d., ketvirtadienis

Prasmė ne tik suteikia gyvenimui sparnus, bet ir prailgina žmogaus gyvenimą

L.Švanienės nuotr.
Prof. S. Kovaliovo seminaro „Antieidžingo psichoterapija“ metu buvo tiek įspūdžių ir tiek darbo, kad nebeturėjau jėgų kažką tokio svarbaus išskirti, kad galėčiau pasidalinti su savo tinklaraščio skaitytojais.  Išsimiegojusi savo lovoje namuose, ir euforijai atlėgus, jau galiu pasidalinti kai kuriomis mintimis.
 
Priežasčių, kodėl žmonės sensta (ir sensta būtent taip, kad senatvė tampa baisiausiu gyvenimo etapu) yra labai daug, tačiau iš jų galima išskirti dvi pagrindines priežastis: entropijos kaupimasis ir prasmių tolesniam gyvenimui nebeturėjimas.  Entropiją paliksiu kitiems kartams, o šiandien atkreipsiu dėmesį į prasmių turėjimo svarbą.  S. Kovaliovas netgi paminėjo, kad galima sužinoti, kiek liko žmogui gyventi pagal tai, kiek ir ką jis dar nori nuveikti šiame gyvenime.
 
Kaip ryškiausias ir labai liūdnas pavyzdys to, kad neturėdamas dėl ko gyventi, žmogus greitai iškeliauja į dausas, yra tie atvejai palyginus dar stiprių vyrų, kurie išėję į pensiją (ar net artinantis pensijai), staiga suserga neišgydoma liga ir per pusmetį metus numiršta. Tikriausiai, ir jūs girdėjote ne vieną tokį atvejį.
 
Integralinio neuroprogramavimo psichotechnologijų dėka, mes galime patikrinti, kas žmogaus laukia, pasirenkant vieną ar kitą gyvenimo variantą.  Štai 40-metis klientas, tik tik Generalinio modulio pagalba išlipęs iš gilios neurozės, atlikdamas „Pasirinkimo, naudojant gyvenimo liniją“ psichotechniką, įvardijo (jis pats, o ne aš kaip psichoterapeutė), kad toliau tęsdamas įprasto ofiso planktono gyvenimą, 2017 metų rugsėjo 27 d. jis trenksis į sieną, užgožiančią jo gyvenimo liniją.  Tačiau kitame pasirinkimo variante, kuriame jis pereina į asmeninį verslą ir jo išvystymą,  tuo pačiu ateities laiku jis bus patenkintas savimi ir savo padėtimi.
Tai dar kartą patvirtina mintį (aš ją girdėjau iš S. Kovaliovo, bet jis galėjo ir kažką kitą cituoti), kad žmogus gali įveikti pačias didžiausias kliūtis, jei tame jis mato prasmę, ir atsisakys daryti paprasčiausius veiksmus, jei reikės vaidinti juokdario vaidmenį idioto sugalvotame spektaklyje.
Pasirodo, kad prasmės turėjimas ne tik suteikia gyvenimui sparnus, bet ir prailgina žmogaus gyvenimą.  Kaip jums tai?  Tiesa, kad puiku?  Tuo labiau, kad sugalvoti prasmę, nėra taip sunku.  O žinant specialias psichotechnologijas, prasmių niekada nepritrūks. 
Vienas iš paprasčiausių prasmės išryškinimo ir įjungimo į gyvenimą būdų – pagalvoti (ir sugalvoti), kokį malonumą  noriu suteikti artimiausiu metu sau, kitiems, pasauliui, Dievui.  O paskui   kokios naudos noriu gauti sau, suteikti kitiems, pasauliui ir Dievui.  O paskui –  ką norėčiau suvokti apie save, kitus, pasaulį ir Dievą. 
Tokius įprasminimus galima kelti sau dienai, savaitei, mėnesiui, metams…  Ir jei tai darysite (o ne tik galvosite) iš tikrųjų, jūsų gyvenimas taps reikšmingas, visų prima jums patiems.  O juk tai ir svarbiausia.
Linga
Psichologas padės! Paslaugos. Kontaktai
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą