2017 m. gegužės 20 d., šeštadienis

Kaip pirkėjui atsilaikyti prieš patyrusių pardavėjų manipuliacijas?


Pardavimo meno pardavėjai mokosi įvairiuose kursuose. Ir tai daugiau ne menas, o technologijos, kaip parduoti dramblį indams, šaldytuvą – eskimams ir smėlį Sacharos gyventojams.  Pardavėjų tikslas yra parduoti prekę bet kokiu būdu. 

Į ką turėtų atsižvelgti pirkėjas, nenorintis būti suvyniotas į vatą?
Pirmasis dalykas, į ką reikėtų kreipti dėmesį, tai įtariai žiūrėti į greitai atsiradusią simpatiją pardavėjui.  Tikėtina, kad pardavėjas pritaikė jūsų atžvilgiu specialią technologiją jūsų prielankumo įgijimui.

Net jei pardavėjas lyg artimas draugas siūlo jums įsigyti pigesnę prekę, nei rengėtės pirkti, neužmirškit, kad niekada niekas nepardavinės nuostolingai.  Tikėtina, kad sukūręs jums mielo draugo imidžą, jis siekia įbrukti užsigulėjusią prekę, kurios žūtbūt reikia atsikratyti.
Netikėkite, jei jis ims suokti, kad domisi ta pačia sporto šaka, kaip ir jūs, kad jo žmona kilusi iš to paties miesto, kad lanko tą pačią bažnyčią, kad mokėsi toje pačioje mokykloje.  Visa tai – metodiniai dalykai, kaip tapti patraukliu ir priversti jus atverti piniginę.
Patyręs pirkėjas žino, kad dėl prekės kainos tarp jo ir pardavėjo vyksta karas ir kiekviena pusė naudoja savo gudrybes.
Galite išbandyti būdą, kai pradžioje sumokate ne visą sumą, o paskui pasakote, kad daugiau pinigų nebeturite.  Laikydamas rankose pinigus, pardavėjas „pajunta jų skonį“ ir nebenori jų paleisti, todėl paprastai sutiks parduoti  prekę mažesne kaina.
Pirkdami brangų daiktą, pasitikrinkite kainas bent pas tris pardavėjus. Derybas dėl nuolaidų pradėkite nuo mažiausiai patinkančio pardavėjo, o tada siekite dar didesnių nuolaidų pas favoritą.
Ne pro šalį bus apsimesti, kad atsisakote pirkti jums reikiamą prekę vien tam, kad patikrintumėte, kiek tvirtai pardavėjas laikosi pirminės kainos.  Galimas dalykas, kad siekdamas jus sulaikyti, jis ims siūlyti nuolaidą.
Analogiškai veikia pardavėją ir poros ginčas, ar pirkti prekę čia, ar kitur. Tarkim vyras nori pirkti, o žmona ragina važiuoti tos prekės į kitą parduotuvę.  Tokia situacija paskatins pardavėją bandyti jus sulaikyti dar didesne nuolaida.
Būtų neprotinga nepabandyti gauti ir papildomų bonusų – nemokamą prekės transportavimą, papildomą konsultaciją ir pan.
Sėkmingų pirkinių!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą