2016 m. liepos 11 d., pirmadienis

Intensyvūs mokslo metai Inovacinių psichotechnologijų institute




Nuotraukoje: su seminaro dalyviais Kijeve. Aš centre baltai apsirengusi.


















Kaip paminėjau antraštėje, praėję mokslo metai Inovacinių psichotechnologijų institute buvo intensyvūs, ir laiko savo svetainei nebelikdavo.  Po ilgos pertraukos grįžtu prie savo mėgiamos veiklos- straipsnių rašymo ir ketinu dabar daugiau pasakoti apie integralinį neuroprogramavimą, savarankišką psichoterapijos kryptį, kurios autoriumi yra prof. S.Kovaliovas. Ketinu parašyti visa eilę straipsnių, kuriuose pasistengsiu paprastai papasakoti apie šį metodą, todėl dabar tik trumpai informuosiu apie tą laikotarpį, kai buvau prapuolusi iš savo svetainės.2015-2016 mokslo metais

Inovacinių psichotechnologijų instituto vadovybė, siekdama, kad besimokantiems šio metodo nereikėtų vykti į Maskvą, nusprendė transliuoti seminarus į visą eilę miestų. Tokiu būdu tiesiogiai transliuojamas seminaras vienu metu vykdavo net 20 miestų, kur renginio dalyviamas padėdavo ten nuvykę instituto specialistai.   Ir aš, kaip instituto specialistė dirbau ne tik Maskvoje, bet ir Kijeve bei Kazanėje.


Institutas per šiuos mokslo metus pravedė 17 dviejų dienų trukmės seminarų ir 2 praktikumus.  Šių metų naujovė – pirmą kartą S.Kovaliovas Praktiko lygio seminarus patikėjo savo mokiniui O.Lekoncevui, kuris mokytojo tikrai neapvylė. Be seminarų instituto programoje yra kassavaitiniai mokomieji 2 valandų trukmės renginiai, taip vadinamos supervizijos, kurias pasikeisdami veda instituto specialistai.  Aš pravedžiau devynias supervizijas.  Kiekvieno tokio renginio temą, programą, dalomąją medžiagą tikrina ir patvirtina pats prof.S.Kovaliovas.
Išvardinsiu mano pravestų supevizijų temas:

„Sąmoningų sąmonės vienetų transformavimas“ (darbo su erdve etapas kelyje į žmogaus gerovę);
„Savo įvaizdžių keitimas keliaujant link siekiamos gerovės“;
Psichoterapinis darbas su aštriomis būsenomis (kaip iš jų išeiti ir įsitvirtinti ramybės būsenoje);
Kaip pradėti tai, ko noriu (apie motyvacijos didinimą);
Kaip išsilaisvinti iš psichikos svetimkūnių (šioje supervizijoje mokiau, kaip išsilaisvinti ne tik nuo inkliudų ir introjektų, bet ir kaip išsivaduoti nuo prakeiksmų);
„Nuo priklausomybės link tikro artumo ir meilės“ (apie santykių tarp artimų žmonių ekologizavimą);
Kaip išsivaduoti iš ribojančių įsitikinimų nelaisvės (apie įsitikinimus, kurie trukdo siekti norimų tikslų).

Ir dar dirbau kuratore internetiniame Instituto organizuojamuose renginiuose motyvacijai kelti.  Šis renginys jau tradiciškai vyksta eilę metų kiekvieną sezoną: rudenį, žiemą, pavasarį ir vasarą.  Visuose juose dalyvauju.

Ne viską papasakočiau, jei nepaminėčiau individualaus darbo su klientais.  Vedu konsultacijas gyvai ir skaipu.   Dirbau su žmonėmis iš Lietuvos, Rusijos, Vokietijos, Čekijos, Austrijos, Belgijos, Ispanijos, Izraelio, Airijos, Ukrainos, Estijos, Omano ir kitų šalių.  Puiku, kad šiais laikais galima padėti žmonėms, esantiems net ir labai toli.

Vasara – sąlyginis atostogų institute metas.  Ir nors seminarų nėra, vyksta įvairūs instituto specialistų organizuojami renginiai.  O rugpjūčio 13 d. bus tiesiogiai transliuojamas S.Kovaliovo 1-nos dienos seminaras “Gyvenimas. Istrukcija, kaip jį pagerinti. 12 žingsnių gerovės link.“  Daugiau informacijos čia.  Aš būtinai dalyvausiu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą