2017 m. balandžio 22 d., šeštadienis

Dėl ko pergyvena moterys santykiuose su vyrais


Arūno Maniušio nuotr.
Retai būna namuose

Iš tiesų šiuo atveju svarbu ne tai, kad vyras retai būna namuose, o tai, kokią problemą ar problemas tai sudaro moteriai.  Galbūt tau liūdna ar nuobodu? O gal nėra su kuo pakalbėti?  Suprask, kad tai tavo problemos, kurias turi spręsti savarankiškai ar su psichoterapeuto pagalba.  Vyras – ne televizorius, kuris turi tave linksminti. Geriau susirask pokalbiams draugę, o turiningam gyvenimui – hobi ar mėgstamą veiklą.

Beje, tavo nepasitikėjimo draugu, pavydo šaknys siekia vaikystę. Galbūt tėvų santykiuose nebuvo pasitikėjimo vienas kitu, ir tu tai perėmei.  Svarbu paleisti nuoskaudas ir priekaištus tėvams bei leisti sau gyventi kitaip: pasitikint savo vyru ar/ir draugu.

Na, o jeigu jautiesi pilka pelyte, nevertini savęs, tai, mieloji, kaip kiti gali tave vertinti, jei net pati to nedarai!

Nelaikyk nepasitenkinimo savyje, o išsakyk vyrui savo pageidavimus.  Jis ne ekstrasensas ir tavo minčių neskaito.  Kalbėkis su juo.



Nedovanoja man dovanų

Jei nuo pat jūsų draugystės pradžios vyras nedovanojo dovanų, tikėtina, kad joms jis neskiria reikšmės.

Tuo atveju, jei anksčiau dovanodavo, o tik vėliau „užmiršo“,gali būti, kad taip jis reiškia savo kažkokį nepasitenkinimą. Gal būt tu net numanai, kas atsitiko. Jei nežinai, tai geriausia bus, jei tiesiogiai jo paklausi ir išsiaiškinsi.

O jei draugystės pradžioje buvai itin kukli ir atsisakydavai dovanų, bet dabar tau jų trūksta, situaciją gali ištaisyti nerūpestingai ir linksmai pasakydama, kad persigalvojai ir dabar džiaugtumeis jo dovanomis.



Jis tavęs negirdi ir nesupranta

Ne visi vyrai moka ir sugeba priimti moterų emocijas ir jų kaitą.  Berniukai daugiau mokomi būti racionaliais, o ne jausmingais.  Todėl apie savo išgyvenimus geriau pasakok draugei, kuri išklausys su malonumu.  Taip pati nurimsi ir kartu išsaugosi namų aplinką nuo nereikalingų sukrėtimų.



Skandalai iš nieko

Barniais dažniausiai bandoma apginti savo asmenines ribas. Atsigręžkį save ir įvertink, ar netapai kontroliere ar mokytoja.  Gal nori visur ir visada patarinėti ar aiškinti, kaip reikia elgtis? Suprantu, kad elgiesi, norėdama geriausio, tačiau kitas turi teisę būti tuo, kuo jis nori, bei elgtis taip, kaip nori.

Paskutinės kelionės metu orouoste, laukiant sodinimo į lėktuvą, išgirdau, kaip augusi moteris mokė vyrą, kad jis sodinimo talono nedėtų į krepšį, o kištų į kišenę, nes taip patogiau (kokie niekai, juk gali dėti ten, kur jam norisi, juk ne mažas vaikas).  O netrukus priekaištavo jam, kad nesuskubo pasitraukti, kai pro šalį orouosto darbuotojas vežė žmogų invalido vežimėlyje (pats būtų pastebėjęs už poros sekundžių).  Demonstratyvus moteriškės vadovavimas vyrui visiškose smulkmenose, turiu pripažinti, iš šono atrodė labai negražiai.

Polinkis sakyti kitam pastabas paprastai kyla iš noro būti viršesne, pasirodyti protingesne. Tačiau santykiai – ne varžybos. Žiūrėk į smulkmenas paprasčiau, leisk kitam būti savimi ir pasistenk suprasti save, iš kur kyla tavo noras kabinėtis prie nereikšmingų dalykų. Psichoterapeutas gali padėti ne tik geriau save suprasti, bet ir pakeisti neekologišką elgesį į labiau priimtiną jums abiems.



Nervina jo įpročiai

Yra dvi pagrindinės priežastys, kodėl mus erzina kitų tam tikri įpročiai. Visų pirma paprastai mus erzina tai, ko mes nemėgstame savyje, bet tai stengiamės paslėpti. Tokiu būdu gal tu pyksti ant savęs, bet išreiški pyktį ant vyro.

Kita vertus, tu gali pykti ant vyro dėlto, kad jis gali sau leisti tai, ko tu pati sau neleidi.  Pavyzdžiui, jis išmėto rūbus, o tave auklėjo griežtai ir tu pripratai daryti „kaip reikia“.  Išmok atleisti vadžias visų pirma pati sau.  Pasaulis nesugrius, jei kriauklėje liks neplauta lėkštė, o namuose bus ramiau. 

Man pačiai išlikti ramiai tokiose situacijose padeda klausimas sau: „Kam trukdo nešluota virtuvė: man ar jam?“  Atsakymas paprastai būna, kad man.  Tad jei tai mano problema, kodėl aš turiu kitą versti ją spręsti.  Savo problemas turiu (ir galiu) spręsti pati.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą