2017 m. kovo 17 d., penktadienis

Kaip septynios skrybėlės gali padėti priimti teisingą sprendimą

Priimti sprendimą neretai būna nelengva. Ypač, jei tas sprendimas ryškiai įtakos tavo ir kitų tau artimų žmonių gyvenimus. 

Vienoje rašytojo ir psichologo V. Levio knygoje radau paprastą ir linksmą būdą, kurio pagalba net ir rimto sprendimo priėmimas gali tapti įdomiu žaidimu. Vadinasi jis "Septynios mąstymo skrybėlės".

Neišsigąskit! Jums nereikės bėgti į parduotuvę pirkti skrybėlių.  užteks jas tik įsivaizduoti.


Taigi, galvokite apie rūpimą problemą, kurioje jums reiks priimti lemtingą sprendimą.  Tada įsivaizduokite, kad ant galvos užsidedate pirmąją skrybėlę, kuri yra raudonos spalvos.  Jūs leidžiate pasireikšti visoms emocijoms, kurios tik kyla iš tos problemos.

Po to nusiimate raudoną skrybėlę ir užsidedate mėlyną. Dabar leisite pasireikšti intuicijos balsui ir pasistengsite jį išgirsti.  Jei atrodytų, kad nieko negirdite, galite sau padėti klausimu: "O jeigu girdėčiau, ką man sako intuicija, tai tas atsakymas būtų..."

Tikriausiai jau numanote, kad dabar laikas nusiimti mėlyną skrybėlę ir užsidėti kitos spalvos, priduodant savo mąstymui tam tikrą spalvą, kampą ar būdą (nesvarbu kaip pavadinsim). Ir taip paeiliui prisimatuoti visas septynias skrybėles:

Raudona skrybėlė leidžia pasireikšti emocijoms.
Mėlyna skrybėlė kviečia įsiklausyti į intuiciją.
Šviesiai violetinė skrybėlė sužadina protą.
Juoda skrybėlė mato tik negatyvą.
Rožinė skrybėlė į pasaulį žiūri per rožinius akinius, t.y. viską mato romantiškai pozityviai.
Oranžinė skrybėlė sužadina fantaziją ir jūs kuriate neįtikėtinus, fantastinius sprendimus.
Balta skrybėlė pažadina Išmintį, kuri apjungia visus anksčiau išsakytus sprendimo variantus, ir jūs galite priimti protingą jums geriausiai tinkantį sprendimą.

Sėkmės!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą