2016 m. rugpjūčio 4 d., ketvirtadienis

Ir kam čia bus įdomios tos teorijos?


Arūno Maniušio nuotr.
Išvertusi iš rusų kalbos S.Kovaliovo straipsnio "Apie integralinį neuroprogramavimą" dalį "Psichoterapinio darbo su žmogumi kryptys", paprašiau savo vyrą perskaityti tekstą, įvertinant, ar nėra jame akį raižančių rusicizmų.  Dar neužbaigęs skaityti, jis pareiškė:

-Na, kam čia bus įdomios tos teorijos, vadovėliniai straipsniai?  Turi kitaip rašyti, jei nori, kad tavo tinklaraštyje lankytųsi skaitytojai.

Tada vyrui atsakiau, kad čia - pagrindų pagrindai, griaučiai, be kurių neįmanoma suvokti bendro vaizdo.  Ir tada prisiminiau, kad seminarų dalyviai ne kartą priekaištavo profesoriui, kad jis pateikia per daug ir kartu labai sudėtingos informacijos.  Į tokius priekaištus S.Kovaliovas atsakydavo:

-Nesulauksit!  Nesulauksit, kad žeminčiau savo seminarų lygį.  Tik kelsiu! Atverkit savo protus! Aukit!  Atsidarykit!  Kelkit savo lygį!  Jūs pajėgūs visa tai priimti.  Pažadu, kad tempas ir informacijos srautas tik augs. O jei kas nesugeba atlaikyti, tai jam čia ne vieta.  Taip natūraliai įvyks besimokančių atranka.

Todėl ir aš manau, kad nėra svarbu, kad mano tinklaraštyje lankytųsi labai daug žmonių. Svarbiau "užsiauginti" mąstančių, besidominčių, siekiančių tobulėti ir kelti savo lygį skaitytojų giraitę.  Ir jiems bus reikalingi ne tik anekdotai ir alegoriniai pasakojimai (žinoma, jie savyje slepia gilią mintį), bet ir rimti tekstai, pateikiantys integralinio neuroprogramavimo (ir ne tik) pagrindų pagrindus.  Todėl tikrai tęsiu S.Kovaliovo straipsnių vertimą iš rusų kalbos į lietuvių. Tuo labiau, kad jie - apie žmogaus gyvenimą, apie tai, kaip tapti sėkmingu, efektyviu, laimingu. 

Tiktai galvoju, kad reikės padaryti čia pateikiamų S. Kovaliovo straipsnių turinį su nuorodomis ir trumpais aprašymais, kad ieškančiam rimtų tekstų skaitytojui nereikėtų braidyti po mozaikinius blogo įrašus, o galėtų vienoje vietoje rasti tai, ko nori. Žodžiu, yra kas veikti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą