2016 m. rugpjūčio 27 d., šeštadienis

Kaip pasakyti draugui, kad jis tapo man labai svarbus


Arūno Maniušio nuotr.
Sveiki, kaip pasakyti draugui , kad jis man labai svarbus tapo, nors mes pažįstami tik 3 dienas ... Prašau, padėkite. Man labai reikia turėti draugą. Kaip susidraugauti artimiau!! Jei galima pakeiskite mano vardą.

Rimvydas (vardas pakeistas)


Sveikas, Rimvydai,

Šį laišką rašau praėjus daugiau nei trim dienoms po tų trijų dienų, kai susipažinai su tau svarbiu žmogumi.  Gali būti, kad jau  pats nusprendei, ką daryti, ir sumanymą įgyvendinai.  Nežiūrint to, tavo klausimas yra svarbus ir atsakymas į jį gali būti įdomus ir kitiems skaitytojams.
Suprantu, kai rašai, kad labai nori turėti draugą. Natūralu, kad sutikęs tau patinkantį berniuką, nori susidraugauti artimiau ir bijai prarasti bendravimo su juo džiaugsmą.  Tau norisi, kad draugas žinotų, koks jis tau svarbus ir ketini jam apie tai pasakyti. Tu jauti, kad šis pasakymas turėtų būti kažkoks ypatingas. Todėl ir parašei mums.

Stabtelkim truputį.  Tu esi teisus, kad  pasakyti, jog tau patinka kitas žmogus, reikia ne kasdieniškai, o kažkaip kitaip.  Suaugusieji pasakytų: „subtiliai“.  Tai reiškia: pajausti situaciją, draugo nuotaiką, suprasti, ar jam patiks tavo žodžiai.  O tau labai norisi, kad patiktų. 

Tavo didelis noras patikti kaip tik ir gali sutrukdyti. Kaip?  Tu lengvai pereitum rąstu, gulinčiu ant žemės.  Tačiau jei rąstas būtų virš sraunios upės, juo pereiti taptų sunku.  Kodėl?  Todėl, kad gali įkristi į vandenį.  To tu nenori.  Bendravimas su svarbiu žmogumi – tarytum ėjimas rąstu per upę.

Tai kaip pasakyti?  Kaip įmanoma paprasčiau.  Lyg tas berniukas nebūtų tau labai svarbus.  Savo draugiškumą gali parodyti pagirdamas tai, ką jis sumanė, pritardamas jo pasiūlymams. 

Kaip pagirti? Kaip išreikšti pritarimą?  Vėlgi nereikia nieko sudėtingo: „Puiki mintis“, „Gerai sugalvojai“, ”Tikrai taip“, „Šaunuolis!”, „Oho!”, „Man patinka“, „Tu daug žinai“ ir pan. Kartais užtenka linktelti galva, nusišypsoti.  Labai smagu kartu juoktis.  

Ar tai garantuos, kad jūs tapsite draugais? Ne, garantuoti niekas negali. Tačiau draugui turėtų  patikti. Jūsų bendravimas bus malonus.  O tai gali išaugti į  tvirtesnę draugystę. To ir Linkiu.

Linga

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą