2017 m. liepos 3 d., pirmadienis

Kaip suderinti kovojimą už savo interesus ir gėrio skleidimą

Nesu greita keiktis, bet šiandien pikti žodžiai jau vos nenusprūdo nuo liežuvio.  Visą dieną niekaip negalėjau įkelti į internetą paruošto video įrašo su lietuviškais subtitrais.  Rašė, kad užsikrovė 97 procentai, ir liko 3 minutės darbui užbaigti, bet...  ir po trijų valandų vis tas pats įrašas apie likusias 3 minutes tarytum iš manęs tyčiojosi.  Tik iš trečio karto pavyko. 

O klausimas tikrai įdomus: ką daryti, kai gyvenime esantys žmonės vis krečia tau kokias eibes ar, kitaip sakant, kaišioja pagalius į ratus.  O žmogus, uždavęs klausimą, nors ir jaučia pagiežą savo skriaudėjams, tuo pačiu nori laikytis ir Kristaus priesako į blogį atsakyti gėriu, gavus per skruostą, atstatyti kitą.

Manau, kad šis klausimas aktualus daugeliui tobulėjančių žmonių.  Savaime suprantama, kad nesinori leisti skriausti savęs. Priešingai - norisi ginti savo interesus, išlaikyti orumą.  O iš kitos pusės norisi augti, tobulėti, būti gėrio, taikos nešėju šiame pasaulyje.  Nemažai žmonių vos ne paniškai bijo būti pavadintais egoistu.

Šis video įrašas padės atrasti atsakymą į šią dilemą.  O savo ruožtu pasakysiu, kad mes, psichoterapeutai, padedame klientams iš mažo ego padaryti normalų, o iš išpūsto - irgi normalų.  Kaip neretai ir būna, tiesa yra kažkur viduryje.

Video "Gėris turi būti su kumščiais" galite pažiūrėti čia.
https://youtu.be/iWvt0mfiXK8

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą