2017 m. liepos 12 d., trečiadienis

Meilė nėra priklausomybė. Meilė – tai meilė.


Pateiksiu dar vieną seminaro dalyvės klausimą ir prof. Sergejaus Kovaliovo atsakymą.
-Sergejau Viktorovičiau, sakoma, kad pranašu savo tėvynėje nebūsi..
S.Kovaliovas:
-Yra dar tikslesnis amerikiečių posakis:  ekspertas – tai vaikinas ne iš mūsų miesto.
Seminaro dalyvė:
-Mano psichologinės problemos yra susijusios su artimais man žmonėmis. Kai čia mokydamasi stengiuosi gautas žinias realizuoti savo šeimoje, tai artimieji, švelniai tariant ir grubiai išsireiškiant...  Patarkite, prašau, kaip reanimuoti santykius su savo artimaisiais.
S.Kovaliovas:
-Labai paprastai. Reikia jiems paaiškinti, kad jūs turite pilną teisę gyventi taip, kaip norite, nes tai - jūsų gyvenimas, ir tik jūs sprendžiate, koks jis turi būti. Paaiškinkite jiems, kad jūs nesiruošiate reikalauti, kad jie gyventų, kaip jūs norite. Tokiu būdu jie neturi net mažiausios teisės vadovauti jūsų gyvenimui.

Supratote? Nė mažiausios teisės. Čia verta prisiminti Frico Perlzo principą:
Aš esu aš, o tu esi tu.
Aš darau tai, kas man tinka,
Tu darai tai, kas tau tinka.
Beje, padirbėkite dar su savo priklausomybe. Į jus tarytum iš įvairių pusių vis metą lasą... Ką jums tai duoda? Gal saugumo jausmą? Gal buvimo kartu jausmą?

Seminaro dalyvė:
-Ne. Aš noriu jiems padėti, palaikyti ir t.t.

S.Kovaliovas:
-Brangioji mano, realizuokite tokius savo norus darbe su klientais. Jums reikia didelėmis raidėmis užsirašyti Ekleziasto žodžius „Nėra baisesnių žmogaus priešų nei jo artimieji.“. Pasikabinkite šią frazę lovugalyje ir skaitykite vakarais prieš užmigdama, kai esate  priešhipnozinėje būsenoje, ir rytais tik atsibudusi, kad prisimintumėte visiems laikams.
Sako, kad Ekleziastas buvo labai protingas žmogus, ir verta juo pasitikėti. Aišku? Mes savo gyvenimus pradedame, būdami totaliai priklausomais nuo tėvų. Mes kitaip negalime, nes kitaip neišgyventume. Paskui, kai sukanka trys metai, ateina kontrpriklausomybės laikotarpis. Tada vaikas atsuką tėvams užpakaliuką ir sako, kad aš nors esu mažas, bet jau moku apsirengti, kalbėti ir pan. Vaikas reikalauja papildomų laisvių.
Mes užaugame, bet vis dar blaškomės tarp šių vaikiškų priklausomybės ir kontrpriklausomybės. Tai yra – iš pradžių mes gerinamės, o paskui „kad supykinčiau tėtį ir mamą, išsimaudysiu pamazgų duobėje“. Tikroji nepriklausomybė galima tik tada, kai suvienysite šiuos du aspektus ir pradėsite save realizuoti.
Gaila, tačiau daugelis iš mūsų laikotarpiu, kai formuojasi mūsų nepriklausomybė (12-16 metų), gyvena labai sunkiomis sąlygomis, sunkiose situacijose.
Tad spręskite savo priklausomybės problemą. Šiam klausimui skiriu tiek daug dėmesio, nes kaip sakė žydų išminčiai, paukščiui nesvarbu, ar prie žemės jį laiko stora virvė, ar plonas siūlas.  Bet kokiu atveju jis negali pakilti.
Aišku? Priklausomybė – tai, kas trukdo jums įgyti jūsų kosminę esmę.  Ne be reikalo  Buda teigė, kad gyvenimas yra kentėjimas, todėl kad kentėjimą gimdo priklausomybė ir savitarpio priklausomybė.
Ir dar viena, jau ketvirtoji protinga mintis: meilė nėra priklausomybė. Meilė – tai meilė. Priklausomybė pasireiškia tada, kai tu reikalauji: „Aš tave myliu, todėl tu man privalai duoti...“.
Tikroji meilė reiškiasi priešingai.  Ar priminti jums meilės apibrėžimą? Primenu, kad tai vienintelis meilės apibrėžimas.
Jeigu man gerai, kai tau gerai, ir jeigu aš elgiuosi taip, kad tau būtų dar geriau, tai reiškia, kad aš tave myliu. Jei tu mano atžvilgiu elgiesi taip pat – reiškia, kad tu mane myli.
Tai vienintelis meilės apibrėžimas! Visa kita – tik šiaip įsimylėjimas, priklausomybė ir pan.

4 komentarai:

  1. Nieko nėra po vieną, turbūt, net ir apibrėžimų. Tuo labiau meilei - kiek porų, tiek meilių. Na o visa kita, jau psichoterapijai. Meilė juk nereikaluja gydymo! (Štai ir dar vienas apibrėžimas)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš turėjau rimtų problemų su savo vyru, ir tai lėmė tai, kad jis išsikraustė į butą pas savo draugus. Viskas pasidarė dar blogiau, nes jis dažnai pradėjo eiti į barus ir striptizo klubus su draugais, pasigerti ir išeiti. Jis visada grasino man telefonu, kai man paskambins dėl visų blogų patarimų, kuriuos jam davė draugai. Aš myliu jį ir mes buvome kartu 8 metus prieš staigų pasikeitimą, negalėjau pastoti ir sužinojau, kad tai mano kaltė. Buvau tokia liūdna ir nusivylusi, kol vieną dieną naršiau internete ir pamačiau ponią, kuri dalijasi liudijimu apie galingą riterių rašybą DR, SUNNY, kuri padėjo jai atgabenti savo vyrą su burtu, todėl nusprendžiau tai suteikti. pabandyti taip pat ir aš susisiekiau su DR. SUNNY el. Paštu drsunnydsolution1@gmail.com ir aš jam ir DR paaiškinau visas mano problemas. SUNNY man pasakė, kad neturėčiau jaudintis, kad jis padės man išspręsti mano problemas, mano vyras grįš namo ir DR. SUNNY taip pat man pasakė, kad jis taip pat gali priversti pastoti. Jis taip pat man pasakė, kad burtai nėra kenksmingi nei man, nei mano vyrui. Aš nusprendžiau pabandyti ir padariau viską, ką jis liepė man padaryti nedelsiant, ir jis padarė man žodį. Po 2 dienų mano vyras grįžo namo ir jis atsiprašė sakydamas, kad gailisi dėl to, kas man kainavo, o dabar esame laimingi ir gyvename kartu. Po dviejų mėnesių supratau, kad esu nėščia. Dabar esu tikrai laiminga, nes nebežinau, ką pasakyti, bet jei jūs ten skaitote tai ir turite tą pačią santykių problemą ar turite sunkumų pastojant vyrą ar vaikiną ar turite kokių nors problemų, kurios nėra medicininės galios prašome susisiekti su DR, SUNNY jo el. paštu: drsunnydsolution1@gmail.com arba „whatsapp jam“ +2349030731985 ir būti 100% tikras, kad jis turi jūsų problemų sprendimą..

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mano vardas Vajonė Strimaitienė, forma, Lietuva Po dvylikos santuokos metų aš ir mano vyras buvome vienoje ar kitoje ginčydamiesi, kol galiausiai paliko mane ir persikėlė į Kaliforniją būti su kita moterimi. Jaučiau, kad mano gyvenimas baigėsi ir mano vaikai manė, kad daugiau nebematys savo tėvo. Aš stengiausi būti stipri tik dėl vaikų, bet nesugebėjau suvaldyti skausmų, kurie kankina mano širdį, širdį užpildė skausmai ir skausmai, nes buvau iš tikrųjų įsimylėjusi savo vyrą. Kiekvieną dieną ir naktį galvoju apie jį ir visada linkiu, kad jis sugrįžtų pas mane, aš tikrai buvau nusiminęs ir man reikėjo pagalbos, todėl internete ieškojau pagalbos ir atėjau į svetainę, kurioje manoma, kad dr. Osagiede gali padėti greitai sugrįžti. . Taigi, jaučiau, kad turėčiau jam pabandyti. Aš susisiekiau su juo ir jis man pasakė, ką daryti, ir aš padariau tai, tada jis padarė meilės burtą už mane. Po 48 valandų mano vyras iš tikrųjų man paskambino ir pasakė, kad labai pasiilgo manęs ir vaikų. Taigi nuostabu !! Taigi jis tą pačią dieną grįžo su didele meile ir džiaugsmu, atsiprašė už savo klaidą ir už skausmą, kurį sukėlė man ir vaikams. Nuo tos dienos mūsų santuoka dabar buvo stipresnė nei buvo anksčiau, viskas dėka daktaro Osagiede'o. jis yra toks galingas ir aš nusprendžiau pasidalinti savo istorija internete, kad dr. Osagiede tikras ir galingas burtininkas, kuris visada melsiuosi ilgai gyventi, kad padėtų savo vaikams nelaimės metu, jei esate čia ir jums reikia jūsų Ex atgal ar jūsų vyras persikėlė į kitą moterį, daugiau nebeverkite, susisiekite su šiuo galingu rašytoju. Jo kontaktinis el. Paštas šiuo adresu: doctorosagiede75@gmail.com arba „whatsapp“ telefonu +2349014523836
    arba viber +2349014523836

    AtsakytiPanaikinti