2017 m. gegužės 5 d., penktadienis

Šeimyniniai santykiai – rimtas gyvenimo projektas


Arūno Maniušio nuotr.
Santykių pradžioje du įsimylėję žmonės vienas kitą supranta iš pusės žodžio. O kartais ir jo nereikia.  Ir jiems atrodo, kad tokia situacija tęsis visą gyvenimą. Įsitikinimo, kad dviejų balandėlių laukia laiminga ateitis negalėtų sugriauti jokie perspėjimai.

Tačiau praeina kiek laiko, susižavėjimas kažkur išgaruoja, rožiniai akiniai nukrenta ir vietoj pasakų princesės atsiranda eilinė višta, o vietoj nuostabaus princo – nupešiotas gaidelis.


Santykiai, o tuo labiau šeimyniniai – rimtas gyvenimo projektas, kuriam būtinas supratimas, koks jų tikslas, kokia prasmė, kokie tikslai bei principai, kurių bus laikomasi. Šeimyninio gyvenimo kūrimui reikalingas strateginis mąstymas.

Tad imkite popieriaus lapą ir kartu surašykite savo norus, ko tikitės gauti vienas iš kito, ką galite vienas kitam duoti.  Aptarkite, kiek tai priimtina jums abiem.

Tai bus jūsų šeimyninis dokumentas, kuris, kilus nesutarimams, padės grįžti į tas laimingas akimirkas, kai jūsų santykių dangus buvo vaiskus ir giedras. Šie užrašai padės jums prisiminti jūsų bendro gyvenimo tikslus.

Jei jaučiatės nesuprastas, užgautas, įskaudintas, kalbėkite apie tai iš karto, o ne kaupkite giliai viduje, nes ten talpykla nėra begalinė, ateis momentas, kai ji gali sprogti. Todėl geriau ne prisigalvoti ir spėlioti, o ką kitas turėjo galvoje sakydamas vieną ar kitą, o aiškintis, kelti klausimus, gilintis, klausyti ir girdėti, dar kartą aiškintis ir ieškoti bendrų vardiklių.

Net ir tais atvejais, jei santuokoje esate jau patyrusiais karžygiais, susirašykite savo lūkesčius ir bendrus jūsų tolesnių santykių tikslus bei uždavinius.  Tai padės užkasti karo kirvius ir pasiekti bendro supratimo bei ramios taikos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą