2016 m. spalio 5 d., trečiadienis

Kiek reikia pakeisti įsitikinimų, kad sutikčiau tinkamą vyrą ir sėkmingai ištekėčiau

Arūno Maniušio nuotr.
Vakar gavau iš buvusios klientės laišką.  Viena iš problemų, dėl kurios su ja dirbome, buvo gyvenimo draugo suradimas ir ją tenkinančių santykių su juo sukūrimas.  Laiške moteris rašė, kad ruošiasi vestuvėms ir kad jos džiaugsmo netemdo netgi ta dokumentų ruošimo valakita, kurią reikia įveikti, norint užregistruoti santuoką Vokietijoje.

O prieš pusmetį 35 metų išsiskyrusi ir su sūneliu atvykusi į svetimą šalį moteris buvo visai pasimetusi ir niekaip negalėjo patikėti, kad jos noras dar kartą ištekėti, ir ištekėti sėkmingai, gali tapti realybe.

Labiausiai nustebino jos pasakojimas apie apsilankymą pažinčių biure, kur jai pasakė, kad ištekėti tokio amžiaus moteriai, ir dar su vaiku, ir dar ne gražuolei praktiškai nėra šansų.  Pala, pala, paklausiau, ar tikrai jūs buvote pažinčių klube? Gražuolėms netekėjusioms dvidešimtmetėms nereikalingos jų paslaugos.


Aš neaprašinėsiu S.Kovaliovo Generalinio modulio psichotechnikų, pagal kurias dirbome, siekdamos atverti moters galimybes sėkmingai susirasti draugą.  Be abejo teko pakeisti įsitikinimą, kad 35 metų amžius nėra tinkamas naujoms pažintims, meilei ir santuokai.  Priešingai, klientė atrado pakankamai daug argumentų, kad šis amžius yra kur kas geresnis nei tada, kai ji tekėjo pirmą kartą.  Tada tekėjau, sako, iš baimės ir reikalo, nes visos draugės jau buvo ištekėjusios, o aš - ne.  Žinoma, mes pasitikslinom, kad iš tiesų tai ne visos draugės tuo metu jau buvo ištekėjusios, išsiaiškinom, kad baimė nėra geriausias patarėjas tokiems rimtiems gyvenimo žingsniams. 

Iš pradžių eiti link tikslo trukdė ir įsitikinimas, kad ji yra stora, ir niekam tokia ji nepatiks.  Pasirodė, kad ji dar per mažai miega (nes miegoti reikia 6 valandas (ir iš kur ji ištraukė tokią nesąmonę!)), per daug valgo (nes susinervina darbe), per mažai juda (sportuoti jai nepatinka, o į trečią aukštą visada keliasi su liftu). 

Mes pakoregavom jos dienotvarkę, valgymo režimą, padėjau klientei apsispręsti, kad sportavimą klube galima pakeisti pasivaikščiojimais, o kopimas į trečią aukštą laiptais pėsčiomis yra tikras malonumas. Neilgai trukus klientė gyrėsi, kad pėsčiomis jau lipo į 9 aukštą, kas pradžioje atrodė kaip iš fantastikos srities. Bet svarbiausia, kad klientė pagaliau pradėjo priimti savo kūną tokį, koks jis yra. 

Neilgai trukus, tame pačiame mieste, kur klientė nematė jokios galimybės susitikti sau tinkamą vyrą, staiga ji ėmė susitikinėti su vienu draugu, paskui su kitu.  Tada jau teko mokytis atsisakyti savo įpročių visiems vadovauti, už viską mokėti pačiai.  Sugrąžinom jos moteriškumą ir malonumo jausmą, kai kitas žmogus ja pasirūpina.

Ir dar vieną svarbų dalyką teko pakeisti - klientė buvo nusistačiusi prieš vokiečius, nes jie... Toliau sekė visa eilė negatyvių epitetų apibūdinančių vokiečius.  Mes galėjome palikti šį įsitikinimą, tačiau kartu nusprendėme, kad geriau bus nesusiaurinti tinkamų vyrų sąrašo ir jame palikti vokiečius,  Nes ir tarp jų yra visai nieko vyrukų. 

Tikriausiai jau numanote, kad šiandieninis jos sužadėtinis - tikrų tikriausias vokietis.  "Jis išvyko į komandiruotę kelioms dienoms, - rašo klientė.- tačiau jau dabar jo ilgiuosi. Mes puikiai sutariame.  Tiesiog idealiai tinkame vienas kitam. Dar niekada nebuvo tekę pajusti tokios meilės man, tokios laimės, ir pati niekada taip nemylėjau, kaip dabar.  Mano išrinktasis puikiai sutaria su sūnumi. Linga, aš dar niekada nebuvau tokia laiminga!"

Štai kodėl man taip patinka mano darbas, nes kliento laimė ir džiaugsmas yra kartu ir mano laimė ir džiaugsmas, jo pasiekimai yra ir mano pasiekimai.  Džiaugiuosi kliento sėkme, o kartu ir tuo, kad į kliento tikslo pasiekimą savo trigrašį įdėjau ir aš.

Psichologas padės! Paslaugos. Kontaktai


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą