2016 m. spalio 3 d., pirmadienis

Kada gi pagaliau pradėsi gyventi?!


Arūno maniušio nuotr.

Prof. Sergejaus Kovaliovo knygas, ir ypač naujausias, šiuo metu galima įsigyti tik seminarų Maskvoje metu.  Savaitgalį dalyvavau pirmame šiais mokslo metais Praktiko lygio seminare “ Įvadas į gerovę, efektyvumą ir laimingumą”.  Pertraukos metu, be abejo, nusipirkau naujausią profesoriaus knygą “Trumpas kursas kaip pasiekti gerovę”. Ši knyga yra apie tai, kaip padaryti savo gyvenimą efektyviu ir laimingu visose gyvenimo srityse ir sferose, o taip pat jo stadijose ir etapuose.

Sekmadienio vakare gulėjau lovoje viešbutėlyje, kuris yra netoli Vnukovo orouosto, ir varčiau naująją knygą.  S.Kovaliovas ją pradėjo net keturiomis citatomis, kuriomis jis trumpai apibūdina, apie ką čia bus kalbama ir nubrėžia dėstomai medžiagai kryptį.

Be abejo, knyga yra apie integralinį neuroprogramavimą.  Čia jau radau ir pagrindinį straipsnį apie integralinį  neuroprogramavimą, dalį kurio jau išverčiau į lietuvių kalbą ir patalpinau savo tinklaraštyje.  Nuorodas į tuos straipsnius rasite mano tinklaraščio puslapyje “INP”.

O šį kartą pasidalinsiu įžanginėmis įžymių žmonių citatomis, kurios atveria knygą. 

Mūsų kartos tikras hobis – tai verkšlenimas ir tušti plepalai apie nieką. Apie nenusisekusius santykius, mokslo problemas, kvailą viršininką. Ir visa tai yra visiški niekai. Jei tau viskas nesiseka, tai yra tik vienas kvailys – tu pats. Ir tu labai nustebsi, jei sužinosi, kiek daug ką galima pakeisti, vien tik atplėšus užpakalį nuo sofos.                                                                                                                                                                   Dž.Karlin

Visi mes genijai.  Bet jeigu jūs smerksite žuvį dėl to, kad ji negali užsiropšti į medį, ji pragyvens visą gyvenimą, laikydama save kvaila.
                                                                                                                                                              A. Enšteinas

Kiekvienas turi pakankamai jėgų, kad vertingai pragyventų savo gyvenimą. O visos kalbos apie tai, kad šie laikai yra sunkūs – tai gudragalviškas  būdas savo neveiksmingumo, tingėjimo ir įvairių niūrumo apraiškų pateisinimui. Reikia dirbti, o tada, žiūrėk, ir laikai pasikeis.

                                                                                                                                                                 L. Landau

Nebijokite to, kad jus gyvenimas turės pasibaigti. Bijokite to, kad jis gali taip ir neprasidėti.

                                                                                                                                                          Dž. Niumenas

S. Kovaliovas seminarų metu dažnai pasakoja vieną anekdotą, kuris kalba tą patį, ką ir paskutinė citata:

Miršta Moiša ir su baime galvoja, kaip jam reikės Dievui pasiteisinti, kad jis netapo Pranašu.  Tačiau, nukeliavus jam pas Dievą, šis ir sako:
-Moiša, aš neklausiu, kodėl tu netapai Pranašu, o paklausiu, kodėl netapai savimi.
Remdamasi protingų žmonių protingomis mintimis linkiu atplėšti sėdynes nuo sofų ir imti veikti, nesmerkti kitų, nesiteisinti sunkiais laikais ir pagaliau pradėti gyventi tikrą savo gyvenimą.



Psichologas padės! Paslaugos. Kontaktai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą