2016 m. gruodžio 14 d., trečiadienis

Liga skatina žmogų tapti atsakingu, atstatyti nutrūkusius ryšius, išjudina iš užstrigimo ir, atėmusi nesvarbius dalykus, suteikia svarbius (3 dalis)

Arūno Maniušio nuotr.
Tai trečioji S. Kovaliovo video seminaro „Pasveikimo psichologija“ konspekto dalis. Joje buvo išdėstyti susirgimo principai, remiantis kuriais surandamos ligos priežastys ir atitinkamai  psichotechnikų pagalba jos sėkmingai likviduojamos.

Psichotechniką, įgalinčią suvokti ligos prasmę,  S. Kovaliovas demonstravo seminaro apie sveikatos susigrąžinimą metu, o seminaro metu filmuota medžiaga buvo patalpinta laisvam peržiūrėjimui internete.


1.      Liga ir su ja susijęs kentėjimas yra iššūkis žmogui ir kartu šansas tapti pilnaverte asmenybe, prisiėmus atsakomybę už savo gyvenimą. Čia jau ne žaidimai.  Užduokite sau klausimą: kas tokio atsitiko prieš pusę ar daugiau metų, kai aš susirgau? Didelė tikimybė, kad aš atmečiau kokią tai atsakomybę, ir tai padariau ne todėl, kad ji man buvo per sunki, bet todėl, kad nebenorėjau būti atsakingu. Galimas dalykas, kad buvo kitas variantas – aš nenorėjau prisiimti gyvenimo siūlomos atsakomybės. 

2.      Liga – tai ne tik gamtos ketinimas išgydyti žmogų, bet kartu ir įrankis žmogų supurtyti, siekiant atstatyti giluminį ryšį su gyvenimu, su savo vidiniu pasauliu. Tai reiškia, kad iškilo  ryšių su savimi, su gyvenimu, netgi pinigais ir kt. dalykais problema.

3.      Liga tai – liguista savęs praradimo būsena, asmeninio augimo krizė, užstrigimas. Būtina užduoti sau klausimą, kur ir kada aš užstrigau. Gal tarpusavio santykių srityje? Gal darbinėje veikloje? Gal kokiose gyvenimo detalėse? Liga šiuo atveju pasireiškia kaip buldozeris, traukiantis jus kaip begemotą iš užstrigimo.

4.      Liga pasireiškia kaip vilkas – miško sanitaras.  Jis kažką atima, kažką suteikia. Svarbu suprasti, ką iš tavęs atima liga.  Gal tavo amžiną niekur nevedantį aktyvumą, kurį tiksliau būtų pavadinti išsidarkymu. Ir kartu lig kažką dovanoja.  Tai taip pat svarbu suvokti.
Nuoširdūs atsakymai į šiuos klausimus ryškiai padidina pasveikimo galimybes.
Pagal  S.Kovaliovą iš video laidos „Pasveikimo psichologija“ paruošė Linga

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą