2017 m. balandžio 17 d., pirmadienis

Integralinis neuroprogramavimas ir viena prasidedančios meilės istorija

Arūno Maniušio nuotr.
Baigėsi dvi dienas trukęs prof. S. Kovaliovo seminaras "Meilės santykių psichoterapija".  Jau tradiciškai vykau darbuotis supervizore į Kijevą, kur vyko tiesioginė šio seminaro transliacija.  Nežiūrint to, kad ukrainiečiai taip pat šventė Velykas, į mokymus susirinko palyginus daug dalyvių - virš trisdešimt.

Pasirašydama po organizatorių pateiktu dalyvių sąrašu pastebėjau, kad ties viena pavarde buvo prirašyta, kad seminare dalyvauja nemokai.  Pasiteiravus, kodėl, sužinojau, kad būtent kijevietė laimėjo instituto paskelbtą konkursą aprašyti meilės santykius, susijusius su INP.


Pasibaigus renginiui pakalbinau Liudmilą (toks buvo sėkmingo pasakojimo dalyvės vardas) ir paprašiau papasakoti savo istoriją. Pasirodo, kad jos atostogavimo pas tėvus Farose metu, vaikinas, su kuriuo ji buvo šiek tiek pažįstama, pasiūlė jai pravesti integralinio neuroprogramavimo konsultacijas. Iš pasakojimo supratau, kad vyrukas neiškėlė tikslo, nedirbo sisteminio modulinio darbo (tikėtina, kad jis pats INP moksluose buvo naujokas).

Iš pradžių Liudmila purkštavo, tačiau ilgainiui užsiėmimai jai pradėjo patikti. Sunku net pasakyti,kas jai daugiau patiko: ar jaunas mokytojas, ar patys užsiėmimai.  Galimas dalykas, kad ir tas, ir tas. Visą mėnesį jie beveik kasdien susitikinėjo ir atlikdavo psichotechnikas. Mergina pajuto, kad šis darbas nenuėjo veltui.  Ją vis dažniau apimdavo ramybės ir net palaimos jausmas, ji ėmė aiškiau jausti pasaulį, daugiau matyti ir suprasti, gyvenimas įgavo naujų spalvų, pasijuto taip, lyg būtų "pradėjusi šviesti kilometro spinduliu".

Pasibaigus atostogoms vyrukas išvyko į Maskvą, o ji - į Kijevą.  Be abejo, ji parsivežė susitarimą kitą vasarą susitikti.  O kol kas bendravo laiškais.  Mergina ėmė naršyti internetą, stengdamasi daugiau sužinoti apie metodiką, kurios pagalba patyrė tiek daug naujų jausmų,  Tokiu būdu rudenį ji sužinojo apie Kijeve organizuojamus instituto renginius ir apsilankė mano vedamoje supervizijoje apie išsilaisvinimą iš priklausomų santykių.  Smalsi ir aktyvi mergina tada pareiškė norą sudalyvauti demonstracijoje.

Gerą pusmetį apie ją nieko negirdėjau, o pavasarį, pamačiusi paskelbtą Instituto konkursą, ji nusprendė jame sudalyvauti.  Kaip pasirodė - ne be reikalo.  Taip ji laimėjo nemokamą dalyvavimą S. Kovaliovo seminare apie meilės psichoterapiją. 

Kol kas niekas nežino, kaip klostysis gabios aktorinio meno dėstytojos iš Kijevo santykiai su INP studijuojančiu jaunuoliu. Kol kas neaišku ir tai, ar ji pati toliau mokysis integralinio neuroprogramavimo. Kaip ten bebūtų merginos pasaulis prasiplėtė naujomis žiniomis ir galimybėmis. 

Dėkoju, Liudmila, už pasakojimą linkiu sėkmės gyvenime ir daug meilės!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą