2016 m. spalio 12 d., trečiadienis

Aš  esu šiek tiek pavydus ir labai saugau draugę nuo visko


Arūno Maniušio nuotr.
Laba diena. Mano vardas Paulius, man 19 metų. Turiu merginą, su kuria draugaujame šiek tiek daugiau nei pusę metų. Aš ją myliu, nieko daugiau be jos neįsivaizduoju, būdamas su ja jaučiuosi labai laimingas, ji tikrai mane myli,  atrodo ko daugiau ir reikia, tačiau išsiskyrus dienai ar dviem, dažnai apsipykstam, būnant kartu to nėra.
Esu šiek tiek pavydus ir ją labai saugau nuo visko, net nuo jos draugių, kurios bando išvesti ją iškelio. Kartais pagaunu ją meluojant dėl alkoholio vartojimo (pats nevartoju), todėl nelabai norėčiau, kad ir ji jį vartotų. Po tokių dalykų pradedu moralizuoti, tačiau viskas baigiasi pykčiais. Prašau patarkite, kaip elgtis šioje situacijoje, ir kaip išvengti skyrybų.
Paulius (vardas pakeistas)

Labas, Pauliau,

Tikriausiai esi girdėjęs pasakymą „Jei pavydi, reiškia, kad  myli“.  Atrodytų, kad meilė pagimdo pavydą, tačiau iš tiesų taip nėra.  Pavydas atsiranda pirmiau. Taip maži vaikai iš pradžių ima pavydėti, ir tik vėliau pajunta meilę.  Galimas ir priešingas variantas – net ir užgesus meilei, ne taip retai išlieka pavydo jausmas. Tokiu būdu galima atsekti tiesioginį pavydo ryšį su savininkiškumo jausmu.

Štai ir tavo draugystėje su mergina pasireiškia savininkiškumas.  Kol ji šalia, jautiesi ramus.  O išsiskyrus dienai kitai, pabunda nerimas.  Jos nėra netoliese.  Neaišku, ką ji beveikia. Ar tik nesuka iš kelio?  Gyvenime tiek daug pagundų, kad net jos draugėmis negalima pasitikėti. Ką ten draugėmis, net ir mylimoji ne visada teisybę sako.  Tad ir reikia ją saugoti nuo kitų vaikinų, nuo draugių, nuo žalingų įpročių, nuo pačios savęs.

Įsivaizduoju, Pauliau, kaip tau sunku, kai pavydas tave verčia tapti kito žmogaus gyvenimo sargu, prarandant net savo  paties gyvenimo džiaugsmą ir ramybę.

Tu jau supratai, kad moralizavimai nepadeda suartėti.  Tu jau žinai, kad net teisybės atskleidimas, kai draugė meluoja, iššaukia pykčio ugnį, nesutarimus.  Kad ir koks teisus bebūtum, jūsų santykius ima temdyti išsiskyrimo grėsmė.  Skyrybos dar net nesusituokus.  Ir tuo skaudžiau, kuo teisesnis tu esi. Čia norisi užduoti tau profesoriaus Sergejaus Kovaliovo seminarų metu iškeltą klausimą: „Kas svarbiau: būti teisiu ar laimingu?“ Ir tikrai, meilės santykiuose (ir ne tik meilės), dažnai vieno žmogaus sugebėjimas įrodyti kitam savo teisumą, iššaukia kito nepasitenkinimą. Tai tu jau patyrei.
Grįžkim prie savininkiškumo jausmo, iš kurio kaip tik ir išauga pavydas. Net ir sutikusi draugauti (ar net tapusi tavo sužadėtine, o vėliau ir žmona), mergina  netampa tavo nuosavybe.  Niekas negali būti kito žmogaus savininku.  Ir jei sąlyginai galėtume sakyti, kad žmogaus kūnas priklauso jam pačiam, tai siela niekam nepriklauso.  Nebent tik Dievui. O ir pasirinkimo laisvės niekas neatšaukė.  Mergina turi teisę pasirinkti, kokia ji nori būti. Net jei tai tau nepatinka. 
Tokiu būdu, Pauliau, išeina, kad tavo priekaištai dėl to, kad  mergina draugauja su jai patinkančiomis draugėmis, kad kartais geria alkoholį ar kaip kitaip  savaip elgiasi, sužadina joje norą ginti savo pasirinkimo laisvę. Tai kaip tada tau geriausiai elgtis, kada tau nepatinka jos elgesys, ir nenori sukelti jos priešiškos reakcijos? 
Tu gali jai pasakyti, kaip tu jautiesi dėl konkretaus jos elgesio.  Tiesiog: „Man liūdna (skaudu, apmaudu, neramu ir t.t.), kai tu geri alkoholį, nes... (pateiki savo motyvus).  Draugės teisė pasirinkti, kaip  jai elgtis toliau: atsisakyti alkoholio ar  jį vartoti, nekreipiant dėmesio į tavo jausmus, o gal vartoti slaptai nuo tavęs. 
Sutinku, kad tikimybė pasiekti tai, ko nori, nėra labai didelė, o suvokimas, jog santykiuose su tavimi draugė pati gali rinktis, kaip pasielgti, nesumažina pavydo jausmo ir jo keliamo skausmo.  Ką daryti, kad būtų lengviau? Didinti pasitikėjimą savimi, augti ir bręsti kaip asmenybei.
Beje, yra vienas būdas, kaip pakeisti kitą žmogų tau norima linkme. Ir pradėti reikia nuo taip vadinamo raporto su tuo žmogumi sudarymo.  Raportas – tai toks pasąmoninio pasitikėjimo ryšys, „biokibernetinis rezonansas“, sintoniškumas, atsirandantis kai du asmenys tampa lyg vienu. Tik įėjęs į raporto būseną su mergina, suvokęs, kuo ji gyvena, ko ji nori, galėtum atsargiai jos pačios naudai kreipti draugę tau ir jai (!) naudinga linkme.
Kol kas tavo galimybė tokiu būdu keisti draugę yra nulinė, nes pavydas niekaip nesiderina su visišku pasitikėjimu.  Tad tenka pakartoti, jog šiandieninis  vienintelis tikras kelias į konstruktyvius santykius su dabartine (ar kitomis draugėmis ateityje) – asmeninis tobulėjimas.
Einant šiuo keliu, naudinga būtų kreiptis į psichoterapeutą ir padirbėti su ankstyvosios vaikystės psichotraumomis, kurių metu, tikėtina, išsigandai prarasti savo mamą, tuo metu svarbiausią išgyvenimo pagrindą.  O gal pavydumas yra jūsų giminės vyrų (gal ir moterų) bruožas?  Ir šiuo atveju specialistas parinktų tinkamus psichoterapijos būdus iš psichogenetikos arsenalo.  Kaip supranti, viso to aprašyti viename straipsnelyje neįmanoma.

Psichologas padės! Paslaugos. Kontaktai



3 komentarai:

  1. Sveiki, čia yra greitas, skirtas tik tiems, kuriems reikia pokyčių savo meilės gyvenime, tiems, kurie ieško patikimo rašybos rato, kuris padėtų atgaivinti savo žlugusius / griūvančius santykius, taip pat tiems, kurie kenčia nuo įvairių negalavimų. yra tas, kuris yra tikrai universalus, atjaučiantis ir patikimas, kai kalbama apie burtus. Gydytojo Egwali burtų namai yra tinkamas pasirinkimas jums, jums reikia tik kontakto, tada galiu jus patikinti, kad visa kita būtų visiška magija, mano meilės gyvenimas buvo ties žlugimo riba, kol įsakiau meilės užkeikimui, buvo tinkamai laikomasi visų tinkamų procedūrų, kad būtų užtikrinta, jog jis puikiai veikia. Šiandien esu gyvas liudininkas, kad daktaro Egwali burtų magija veikia be jokių pagrįstų abejonių. Štai kodėl aš naudoju visas laikmenas norėdamas pranešti pasauliui apie šį puikų burtų daktarą, kuris sugrąžino ramybę ir vienybę mano namuose. Šiandien kalbėkis su juo ir tavo emocinės nesėkmės bus visiškai išnaikintos.
    Pasiekite jį šiais kontaktais!

    „WhatsApp“: +2348122948392
    Kurjeris: dregwalispellbinder@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kiekvienas, skaitantis tai, turi tikėti ir būti pozityviai nusiteikęs, nes dirba didesnės jėgos, nei kada nors įsivaizduojate. Tai pagerės, kai tuo tikėsite ir veiksite, o tada kiekviena jūsų situacija pagerės, nesvarbu, ar to norite, ar ne. Po susitikimo su daktaru EGWALI sutvarkiau daiktus su savo sutuoktiniu. Mano sąjungą sužlugdė nematomos jėgos, nežinojusios, kad pagrindinis tikslas yra mano santuoka, mes turėjome nuolatinių problemų jų neišsprendę, tačiau viskas atsigavo po DR EGWALI atvykimo, nes esame laimingi ir gyvename taikoje, be jokios abejonės, labai rekomenduočiau tiems, kuriems reikia gero rašybos, tai tikrai patikima bet kokiems klausimams, su kuriais susiduriate, nesvarbu, ar tai meilė, apsauga, pinigai ar psichinės galios. Dr EGWALI yra tikras dalykas. Rašykite jam el. Paštu Dregwalispellbinder@gmail.com arba „Viber“ / „WhatsApp“ +2348122948392

    AtsakytiPanaikinti
  3. Noriu visiems čia papasakoti, kaip DR WALE pakeitė mano likimą. Beveik penkiolika metų dirbau pardavėja automobilių įmonėje ir vos gavau komisinio atlyginimo už sąskaitas, o tam tikras kolega pirko namus. Buvau sutrikęs dėl jos, nes visi pavydėjo, kiek komisinių ji uždirbo. Nesupratau, kas yra negerai, nes buvau geras savo darbe ir nebuvo nieko papildomo, dėl ko ji darė ją kitokia, ir beveik penkerius metus negalėjau sukaupti drąsos jai išreikšti save. Vieną dieną, kai ji mane vežiojo, paprašiau jos duoti patarimų ir nusprendžiau iš jos mokytis, bet ji pasakė, kad aš geriau dirbu darbą, todėl mane dar labiau supainiojo, nes, matyt, ji buvo geresnė. Po daugelio pokalbių ji man pranešė apie DR WALE, kuris jai atliko sėkmės burtą, dėl kurio ji tapo išskirtine. Ji davė man savo kontaktą ir paprašė pasikalbėti su juo ir padaryti viską, ko jis paprašys. Praėjo septyni mėnesiai, ir aš ką tik nusipirkau savo pirmąjį namą ir sutaupiau pakankamai pinigų, kad galėčiau išsiųsti savo mergaites dvynes į koledžą. Aš buvau palūžęs ir benamis ir niekada neįsivaizduoju, kad taip greitai turėsiu namą. Ačiū DR WALE. Paprašykite jo pagalbos ir su jo leidimu palieku jo tiesioginį kontaktinį numerį WhatsApp / Viber: +2347054019402 ARBA El. paštas: drwalespellhome@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti