2016 m. lapkričio 24 d., ketvirtadienis

Tinkamai paruošti komandą geram darbui - darbas nepaprastas

Amerikiečiai ir kinai suorganizavo tarpusavio akademinio irklavimo varžybas.  Amerikiečių komandos siaubui, kinams baigus distanciją, jų valtis buvo dar už mylios  nuo finišo. Pažeminti amerikiečiai nusamdė konsultantus, kurie po ilgų tyrimų išsiaiškino, kad kinų valtyje buvo vienas vairininkas ir aštuoni irkluotojai, o amerikiečių – vienas irkluotojas ir aštuoni vairininkai.  Dar po metus trukusių apskaičiavimų konsultantai padarė išvadą, kad amerikiečių valtyje buvo per daug vairininkų ir per mažai irkluotojų.
Siekdami ištaisyti padėtį ir kartu vadovaudamiesi konsultantų rekomendacijomis amerikiečiai į komandos vadovybę įtraukė papildomus keturis vairavimo menedžerius, tris valties vairavimo vyriausiuosius administratorius ir paruošė naują irkluotojų vertinimo ir atrankos instrukciją.

Kitose varžybose kiniečių komanda finišavo aplenkusi amerikiečius trimis myliomis. Pažeminta vadovybė atleido irkluotoją
už blogą irklavimą  ir paskyrė premijas menedžeriams už gerą valdymą...
Šį komišką pasakojimą paėmiau iš S. Kovaliovo knygos "Kaip gyventi kad gyventum".  Jis buvo patalpintas epigrafu knygos dalyje, kurioje buvo kalbama apie sąmoningus sąmonės vienetus.  Žmogaus psichikos sąmoningi sąmonės vienetai sudaro komandas atskirų gyvenimiškų užduočių įgyvendinimui.  Kaip nebūtų gaila, neretai situacija tose komandose yra panaši kaip pralaiminčioje valtyje iš pateikto pasakojimo.  Savaime suprantama, kad žmogui tokiais atvejais niekaip nepavyksta įgyvendinti tai, ko jis nori. 
Sąmoningų sąmonės vienetų teorija sukūrė ir ją  psichoterapinėje praktikoje pritaikė prof. S. Kovaliovas, todėl Integralinio neuroprogramavimo metodologija šiandien efektyviausiai dirba su žmogaus vidinių psichikos dalių darbo optimizavimu. Ir tas organizavimas tikrai ne toks, kaip konsultantų iš pasakojimo.  Priešingai - paprastas, lengvas, efektyvus.
Linga
Psichologas padės! Paslaugos. Kontaktai 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą