2016 m. gruodžio 13 d., antradienis

Jei liga ragina žmogų pereiti į naują gyvenimo lygį, jos neįmanoma išgydyti tradiciniais būdais (2 dalis)


Arūno Maniušio nuotr.
Tęsiu prof. S.Kovaliovo video laidos "Pasveikimo psichologija" konspektavimą lietuviškai.  Tai antroji dalis.  Bus daugiau, nes šioje 45 min. trukmės laidoje labai daug informacijos.

Kiekviena liga turi savo psichologinę priežastį. Vienas priežasčių lygmuo buvo išvardintas vakar dienos straipsnyje.  Integralinis neuroprogramavimas atkreipia dėmesį į aukštesnį psichologinių ligų priežasčių lygmenį. Prof. S. Kovaliovo žodžiais, kiekviena liga yra idealus stimulas asmeniniam augimui ir ji atsiranda tada, kai asmeninis augimas sustoja.


1.      Liga atsiranda tada, kai prarandami gyvenimo prasmė bei noras augti ir tobulėti.

2.      Žmonės neišnaudoja visų savo kūno ir psichikos galimybių pasveikti, t.y. neišnaudoja savo pasąmonės kontūrų, kurių yra net 8 (pagal Vilsoną).
-
Bioišgyvenimo kontūras formuojasi nuo gimimo iki 1,5 metų. Jis priklauso nuo to, kaip su gimusiu kūdikiu elgėsi jo mama. Jei mama buvo švelni, tai vaikutis “supranta”, kad žemiškasis pasaulis yra geras ir švelnus. Šiuo atveju užaugęs žmogus sieks savo tikslų (“eis lik”).  Jei mama buvo pikta, tai ir pasaulis - piktas, o užaugęs žmogus bėgs nuo nemalonumų (“eis nuo”).
-
Dominavimo kont
ūras formuojasi nuo 1,5 iki 4 metų.  Jis priklauso nuo tėvo vaidmens vaiko gyvenime. Jei tėvas skatins veikti, užaugęs žmogus bus vedantis, o jei draus, stabdys – bus vedamas.
-
Psichosemantinis kontūras yra susijęs su kalbos įsisavinimu.
-
Socio-sekso-moralinis kontūras susijęs su moralinėmis normomis, seksualiniu elgesiu ir sugebėjimu įsilieti į visuomenę.

Tačiau dauguma rimtų ligų atsiranda tada, kai žmogus užstringa socialiniame lygyje. Šiuo metu jis jau turi mašiną, butą ar namą, savo malonumui važinėja į užsienį, gal net turi įsigijęs sodybą ar vilą, gali sau leisti prabangą ir perteklių. Ir čia jį ant ausų pastato liga. Atėjo laikas įjungti penktą psichikos kontūrą.

- Neurosomatinis  kontūras siekia sugrąžinti į žmogaus gyvenimą džiaugsmą, mėgavimąsi gyvenimu. Jei žmogus sugeba pereiti į naują gyvenimo lygį, tampa įmanomu savaiminis pasveikimas.  Tarkim, jei žmogus sugebės mėgautis gyvenimu, tačiau ilgainiui užstrigs šiame lygyje, jį ištikusi liga skatins eiti toliau.
-
Psichogenetinis kontūras skatins išsilaisvinti iš protėvių sindromo. Taip Betchovenas, kuris 5-tosios simfonijos partitūroje užrašė „Aš esu tas, kuris buvo, yra ir bus.“, atvėrė savo penktąjį kontūrą, suvokęs praeities, dabarties ir ateities ryšį.

-Metamorfinis kontūras suteikia galimybę valdyti savo kūno funkcijas tiesiogiai.
-
Kvantinis  Bomo arba nušvitimo kontūras. Pastaruosius du aš tik įvardinu, nes tokį lygį pasiekusių žmonių yra vienetai, tad paprastiems mirtingiesiems šio lygio ligos neaktualios. Svarbu tik suprasti, kad mūsų gyvenimas socialiniame lygyje nesibaigia ir yra dar tiek daug galimybių augti Žemiškoje plotmėje.



S. Kovaliovas pabrėžė, kad tuo atveju, kai liga ragina žmogų pereiti į naują gyvenimo lygį, jos neįmanoma išgydyti tradiciniais medicinos būdais.

Pagal  S.Kovaliovą iš video laidos „Pasveikimo psichologija“ paruošė Linga

1 komentaras:

  1. Tie lygiai, gan išplaukusi sąvoka. Juk galima laimingai gyventi, ir net pasveikti, nežinant, kad taip galima skirstyti savo egzistenciją. Na, bet teoretikai žaidžia, o Buda juokiasi. :)

    AtsakytiPanaikinti