2016 m. rugsėjo 7 d., trečiadienis

Arba aš myliu - mane palieka, arba mane myli - aš pabėgu


Arūno Maniušio nuotr.
Esu 19 metų mergina. Nežinau, ar man tikrai reikėtų susimąstyti, kas su manimi ne taip, ar tiesiog nesu pasiruošusi rimtiems santykiams. Bet pradėsiu nuo pradžių.

Būdama 16 metų turėjau pirmąjį vaikiną. Santykiai truko labai trumpai, nes išaiškėjo, kad vaikinas tik siekė manimi pasinaudoti, o pasinaudojęs iškart ir paliko. Jis man buvo brangus, todėl išsiskyrimą išgyvenau labai sunkiai. Po kurio laiko susiradau kitą vaikiną.  Dabar jis mane mylėjo be galo, ir būtent tai mane pastūmėjo jį palikti. Vėliau dar vieni, ir dar vieni santykiai. Net baisu pagalvoti, kiek daug vaikinų esu turėjusi.  Ir su visais draugystės užsibaigia labai greitai. Priežastys būna tokios: arba vaikinas mane per stipriai myli, ir aš jį palieku, arba man vaikinas be galo brangus, tačiau jis mane palieka, nors ir viskas atrodo esą gerai. 


Galbūt aš per greitai įsimyliu (kaip dažnai man sako kiti), ir todėl jausmai greitai praeina. Bijau vienatvės, nes, atrodo, taip niekada ir neatsiras mano gyvenime tinkamas žmogus, nes man jo tikrai reikia. Noriu normalių, tvirtų santykių, tačiau taip niekas ir nepavyksta ir griūna jau po poros mėnesių.

Tad kas ne taip? Ir kaip tai sutvarkyti? Jaučiuosi baisiai dėl begalybės draugysčių, tačiau vis ieškau ir nerandu, o radus - prarandu. Padėkit man, nes bijau jau pati dėl savęs... Ačiū.


Labas, Egle,

Norint ką nors savo gyvenime pakeisti, visų pirma reikia išsiaiškinti, kur esu šiuo metu. Paskui  svarbu nuspręsti, ko noriu vietoj to.  Vaizdžiai išsireiškus, jei noras pasikeisti būtų uždavinys, tai dabartinė situacija ir geidžiamas tikslas -  to uždavinio sąlygos.

Tu esi šaunuolė, nes aiškiai įvardinai esamą situaciją.  Ką turim?  Arba tu smarkiai įsimyli, ir vaikinas greitai pabėga. Arba vaikinas karštai įsimyli, tada greitai pabėgi tu.  Nesunku pastebėti, kad scenarijus abiejuose variantuose yra tas pats, tik veikėjai keičiasi vietomis.  

Scenarijus pats savaime nėra nei geras nei blogas.  Tačiau tavo atveju jis nėra geras, nes tau jis nepatinka.  Kodėl? Todėl kad kelia nerimą dėl nepastovumo,  baimę, kad gali likti viena, netikėjimą savimi ir savo jėgomis. Aišku, kad scenarijų reikia keisti.

Dabar atkreipkim dėmesį į tai, ko tu nori. Rašai, kad tau reikia tinkamo žmogaus, nori normalių, tvirtų santykių su juo.  Beje, tikslą reikėtų sukonkretinti. Koks turėtų būti vaikinas, kad tau tiktų.  Kokių jo bruožų pageidautum, o kokios jo savybės  būtų visai nepriimtinos?  O ką tau reiškia normalūs santykiai su vaikinu?  Ką jūs normaliai veiktumėte?  Kaip normaliai bendrautumėte?  Apie ką normaliai kalbėtumėte? Kaip realiai turėtų pasireikšti stiprus ryšys tarp jūsų? Visa tai svarbu sukonkretinti, kad lengvai galėtum atpažinti sau tinkamą vaikiną. Ir kad būtų paprasta kurti su juo tokius santykius, kokių norėtum.   

Kai atsakysi (geriau - raštu) sau į visus klausimus, bus laikas palyginti esamą situaciją su norimu tikslu ir atrasti skirtumus tarp jų. Tie skirtumai ir bus esminiai dalykai, nuo kurių galėsi pradėti keisti savo užstrigusį scenarijų apie tavo santykius su vaikinais.

Nors tavo tikslas kol kas visai neryškus, jau atkreipiau dėmesį į vieną skirtumą – greitį.  Dabar tavo gyvenime viskas vyksta lyg pagreitintu tempu.  O ištiesų tu nori pastovumo, stabilumo, tvirtumo. Kaip galėtum tai pasiekti?  Mažindama tempą.  

Netikiu, kad per vieną dieną iš choleriško foksterjero tu tapsi santūriu ir flegmatišku senbernaru (čia tokios šunų veislės, jei ką). To ir nereikia. Tai būtų nenatūralu.  Tačiau primažinti greitį galėtum.  Tarkim tu įsimylėjai vaikiną.  Galbūt tau norisi jam skambinti ar rašyti žinutes kas valandą. Susilaikyk ir rašyk ne dažniau nei kartą per dvi valandas.  Ilgainiui pavyks rašyti ar skambinti dar rečiau. Na, o jei tave atakuoja įsimylėjęs vaikinas, neskubėk prieš jo nosį užtrenkti duris. Atidėk atsakymą ar veiksmą savaitei, dienai, nors valandai.  Kiek išeina. Gali pasakyti, kad dar nesi pasirengusi. Ar panašiai.

Aš nežinau, kaip konkrečiai tu elgiesi, tad greičio mažinimą  kūrybiškai pritaikyk savo veiksmams. Nenusimink, jei nepavyks iškarto taip, kaip norėsis.  Roma irgi ne iškarto pasistatė. Kiekvienas ir nedidelis laimėjimas yra svarbus.

Neužmiršk, kad skirtumų tarp esamos ir geidžiamos situacijų greičiausiai yra daugiau.  Juos taip pat  reikėtų koreguoti.  Be to gyvenimas nestovi vietoje, sąlygos keičiasi, gali keistis ir tavo norai, tad svarbu būti lanksčiai.  Tokiu būdu ne scenarijai tave valdys, o tu būsi savo gyvenimo scenarijų autorė.  Sėkmės!

Linga

1 komentaras:

  1. AR JŪS VYKSTATE BET KOKIAM SUNKUMUI GYVENIMOJE IR NORITE, KAD TRŪKSTANČIO SPRENDIMO KONTAKTAS DR. AJAYI, JIS YPATINGAS VERBOS LYGINYS „Viber“ ar „WhatsApp“: +2347084887094 arba el. Paštas: drajayi1990@gmail.com

    Mano vyras planavo skirtis su manimi sakydamas, kad jam atsibodo mūsų sąjunga, buvau nustebinta, nes tai staiga atsirado ir mano instinktas man pasakė, kad kažkas negerai, vėliau sužinojau, kad mano vyras turi moterį lauke, aš to paklausiau , jis labai supyko ir pasakė, kad būtent todėl jis nori, kad mes išsiskirtume, jis paliko namus 6 mėnesiams, kai pamačiau raginimo vedėjos daktarės Ajayi kontaktą, moteris paaiškino, kaip ji galėjo pastoti ir turėti savo vaiką vartodamas vaistažoles po 9 metų santuokos, aš užmezgiau jo kontaktą ir paaiškinau jam savo situaciją su vyru, jis man pasakė, kad mano vyru manipuliuoja tamsi jėga, jis man pasakė kai kuriuos dalykus, kuriuos turėjau padaryti ir atlikti burtą, septynios burtų dienos, kai mano vyras grįžo namo ir nuplėšė skyrybų dokumentą, dabar mes visi gyvename laimingai, dėka daktaro Ajayi. Nesigėdykite savo problemų, ieškokite pagalbos ir ją išspręskite.

    AtsakytiPanaikinti