2016 m. spalio 31 d., pirmadienis

Pagrindinė šių dienų problema yra visuotinė primityvizavimo tendencija


Arūno Maniušio nuotr.
Seminarų metu prof. Sergejus Kovaliovas vengia kalbėti apie politiką, tačiau ne taip retai išsako savo nuomonę apie esamas žmonijos problemas. Lektorius ragina seminaro dalyvius mąstyti ir neretai kartoja savo mėgstamą posakį, kad protai nenaudojami pradeda rūdyti. 

Su liūdesiu Sergejus Viktorovičius pastebėjo, kad susidarė vaizdas, jog šiais laikais žmonės yra kvailinami. Tarytum kažkas būtų davęs slaptą nurodymą sustabdyti Žemėje vykstantį progresą. Tiesa, ne visose srityse.  Tose srityse, kurios teikia pasiturintiems žmonėms paslaugas, už kurias jie moka pinigus, progresas tebevyksta.


Profesorius pateikė informaciją, kad iPad‘o tyrimams buvo išleista daugiau lėšų, nei Mėnulio tyrimo programai. Ir taip pat pastebi, kad žmonėms nebereikia mąstyti.  Tokiu būdu prarandamas sugebėjimas savarankiškai daryti išvadas.  O kai žmogus nebemąsto, tai jo protas rūdyja ir ši funkcija vis labiau silpnėja. Kaip patvirtinimą jis pateikią žinomą pavyzdį, jog 24 dienos, praleistos be krūvio atostogaujant, sumažina žmogaus intelektą 10%. Laimei, intelektas vėliau atsistato.

Belieka prisiminti vienos ilgaamžės žodžius, kad būtina versti protą dirbti be perstojo, nes pas tuos, kurie to nedarys, ateis vienas vokietis, ir to vokiečio vardas Alzheimeris. Suprantama, jog tai šmaikštus posakis, bet, kaip žinome, kiekviename pajuokavime yra dalis tiesos.  Tad geriau sukti galvą ir neįsileisti šio vokiečio.

Sergejus Kovaliovas pasakė: "Pagrindinė šių dienų problema yra visuotinė primityvizavimo, supaprastinimo tendencija. O aš elgiuosi priešingai ir kaip tik palaikau priešingą tendenciją.  Aš sakau: „Klausykit! Tai nepaprastai įdomu, tai sudėtinga, ir jūs galite iš to padaryti labai daug naujų dalykų!”. Ir tai tikra tiesa, nes jo seminarų metu yra pateikiama tiek naujos medžiagos, kad net Inovacinių psichotechnologijų instituto specialistai neturi galimybės atsipalaiduoti.

Viename iš seminarų profesorius tiesiai šviesiai rėžė, jog neketina dėstomos medžiagos "lengvinti", ją supaprastindamas.  Kas norės, kels savo lygį ir ilgainiui įsisavins tai, apie ką kalbama.  O kas nenorės stengtis, tam čia ir ne vieta.

Su kartėliu Sergejus Viktorovičius pastebėjo, kad nemažai "gyvenimo mokytojų" gyvenimo problemas pataria spręsti "dviem būdais, dviem treptelėjimais, trimis pliaukštelėjimais ir pan.".  Natūralu, kad tokių manipuliacijų rezultatai būna atitinkami, t.y. praktiškai jokie.

Šį tekstą paruošiau pagal S.Kovaliovo seminaro "Psichogenetinė psichoterapija ir Antineurotinis modulis" (2016 m. sausio 15-17 d.d.) stenogramą.  Be abejo, mieliau pateikčiau tikslų vertimą, tačiau šnekamoji kalba sugula į pasišiaušusį tekstą, kalba darosi nesklandi, dėl ko, net pilnai įjungus mąstymą, tikiu,  ištrauką iš vientiso seminaro būna nelengva suprasti.



1 komentaras:

  1. Aš labai didžiuojuosi ir džiaugiuosi galėdamas čia dalintis šiuo nuostabiu, nuostabiu ir nepaprastu liudijimu, tiesiog negaliu patikėti, kad mano buvęs žmogus yra čia su manimi, maldaujantis už visus savo blogus darbus, pasakojantis, kaip jis visą laiką jautėsi tuščias jis buvo toli, paliko mane ir mane labai įskaudino po skyrybų, įvykusių prieš kelis mėnesius. Ir visas šis stebuklas įvyko iškart po to, kai paprašiau daktaro Egwali pagalbos, šiandien esu laimingiausia moteris pasaulyje, sakyčiau, kad vėl turėčiau šalia savo buvusįjį. Tai stebuklas man ir mano šeimai, ir amžinas malonumas bei linksmumas. Dabar esu tokia laiminga ir nežinau, kaip išreikšti savo dėkingumą ir dėkingumą daktarui Egwali. Aš labai rekomenduoju jį, jei jums reikia skubios pagalbos, nes tai garantuota, patikėkite manimi.
    Siųskite jam el. Laišką šiandien /dregwalispellhome@gmail.com arba per
    „WhatsApp“: +2348122948392

    AtsakytiPanaikinti