2016 m. lapkričio 17 d., ketvirtadienis

Kokia yra tavo gyvenimo Misija?


Arūno Maniušio nuotr.
Pakalbėkime apie gyvenimo misiją. Paprastai su žodžiu „misija“ susiduriame, kai kalbama apie kokios tai organizacijos paskirtį ir vertybes. Pavyzdžiui „Google“ misija yra „organizuoti pasaulio informaciją ir padaryti ją visuotinai prieinama ir naudinga“.  Skamba labai gražiai.
Jeigu pažvelgsime į atskirų žmonių gyvenimus, tai paprastai susiduriame su šiomis didžių asmenybių misijomis: istorine, meno, poeto.  Ir vis tik, suprantame (ar nors nujaučiame), kad žmogaus pašaukimas gali pasireikšti ne tik politikoje ir mene.

Visų pirma apibrėžkim, kad įvardinti, kokia yra žmogaus misija, galima, atsakant į klausimą „Ką aš noriu duoti pasauliui?“. Savaime suprantama, kad kažką duoti pasauliui galima įvairiose gyvenimo srityse. 
Prof. S. Kovaliovas kaip tik ir išskyrė šešias gyvenimo supratimo ir pažinimo sritis, kuriose žmogus kažką kuria, įgyvendina ar duoda žmonėms:    
1.   Religinė.  Šioje srityje veikia žmonės, kurie visą gyvenimą ieško aukščiausių dvasinių išgyvenimų, kuriuos galima pavadinti Apreiškimais.

2.   Teorinė. Šio tipo žmonės dega aistra rasti paaiškinimus, nustatyti ryšius, teoretizuoti, rasti tiesą.

3.    Estetinė. Čia kuria žmonės, kurie siekia išreikšti idealią formą, harmoniją, grožį.

4.    Socialinė.  Šie žmonės gyvena, išreikšdami meilę kitiems žmonėms.

5.   Ekonominė. Čia pasireiškia žmonių, kurie į pirmą vietą iškelia naudingumą ir praktiškumą, ir jiems tai yra svarbiausia gyvenimiškoje veikloje bei geriausiam savo gyvenimo susitvarkymui.

6.   Politinė. Šio tipo atstovai savo veikla siekia pakreipti kitų žmonių gyvenimus, įtakodami jų motyvus ir elgesį.

S. Kovaliovo nuomone išvardintos gyvenimiškos veiklos sritys kaip tik ir išreiškia pagrindines galimas žmogaus gyvenimo Misijas.
Belieka pasirinkti ar įvardinti, o kokiai sričiai priklauso manoji Misija.  Kadangi dirbu su žmonėmis, tai man daug galvoti nereikia: mano Misija pasireiškia socialinėje srityje.  Aš padedu žmonėms tapti efektyviais ir laimingais.  O tai reiškia, kad taip ir pasaulis darosi laimingesnis! 

O kokia yra tavo gyvenimo Misija?


Linga

Psichologas padės! Paslaugos. Kontaktai

2 komentarai:

  1. As esu labai dekinga Arunui, kad leido naudoti jo nuotraukas. Mielai naudociau kitu autoriu, net viename bloge rasiau prasyma, jei fotografuojate, ir negaila nuotrauku, jog jos butu patalpinamos cia, susisiekite su manimi el.p. agnilsv@gmail.com. Jusu nuotraukos atgims naujai snatykyje su tekstu. As visada skelbsiu autoriaus varda ir pavarde. Taciau, kol kas niekas nieko nepasiule... :(

    AtsakytiPanaikinti