2017 m. birželio 18 d., sekmadienis

Geriau sukurti rytdieną, nei gailėtis nekaip praėjusia vakarykšte diena


"Apple". Kokia mintis tau ateina į galvą, perskaičius šį anglišką žodį.  Net jei moki anglų kalbą ir žinai, kad pagal reikšmę tai lietuviško žodžio „obuolys“ atitikmuo, esu beveik tikra, kad pirmoji asociacija kilo su kompiuteriais ir telefonais.

Ir dar šis žodis susijęs su Stivo Džobso, kuris turėjo milžinišką reikšmę "Apple" kompanijos idėjų generavimui ir vystymuisi. Kaip žmogus Stivas Džobsas – prieštaringa asmenybė.  Vieni jo nekenčia, kiti dievina. Ką galima apie jį tikrai pasakyti, kad jis sukūrė šiandien turimą kompiuterinę dabartį.

Nuostabu tai, kad S. Džobsas nebuvo genijumi inžinierinio meno srityje.  Jo genijus buvo idėjų generavime ir sugebėjime įtikinti tinkamus žmones tų idėjų įgyvendinimui. Jo paties įsitikinimas, kad jis turi teisę beprotiškos minties realizavimui buvo begalinis.  Tuo jis užkrėsdavo kitus, savo ruožtu juos įtikindamas, kad jie sugebės tai įgyvendinti.  Ir jie padarydavo neįmanomus dalykus.


Kai Stivas matydavo užduotį, jis negalvodavo, kad ji yra per sunki. Jis tiesiog ją spręsdavo.  Ir tiek.

Ir toks jis buvo nuo vaikystės, kada pareikalavo tėvų persikelti gyventi į kitą rajoną ir pakeisti jam mokyklą, nes jam nepatiko jį persekioję chuliganai. Tėvai pakluso vaikui, nors persikraustymui jie išleido vos ne paskutinius pinigus.

Tapęs mokslinio būrelio nariu, Stivas ėmėsi projekto, kurio įgyvendinimui pritrūko detalių. Nė kiek nesigėdindamas jis paskambino gamyklos, kurioje buvo gaminamos reikiamos detalės, direktoriui. Direktorių įkvėpė trylikametis vaikigalis, kad jis ne tik davė detales, bet ir pakvietė vasarai Stivą pasidarbuoti gamykloje.

Vėliau, jau dirbdamas bendrovėje, kuriančioje kompiuterinius žaidimus, Stivas imasi darbo optimizuoti žaidimų schemas.  Kadangi pats nelabai gaudėsi pačiose schemose, jis paprašė savo bendravardžio geriausio draugo , kuris buvo tos srities fanatikas, jam padėti.  Ir darbą atlikti jis paprašė per 4 dienas (toks darbas paprastai trukdavo kelis mėnesius).  Draugas suvokė, kad tai neįmanoma, bet kažkokiu būdu su užduotimi susitvarkė per nurodytą terminą.  Tiesą sakant, 4 dienų terminą Stivas pats sugalvojo, nes pridavęs darbą norėjo išvykti.

Būdamas 21 metų Stivas Džobsas tampa kompanijos "Apple" bendrasavininkiu. Tiesa, po dešimtmečio iš jos yra išmetamas, nes kelios jo idėjos nepasiteisino ir buvo nuostolingos.  Nežiūrint to, praėjus dar dešimtmečiui, genialusis idėjų generuotojas sugrįžo į merdinčią "Appe" kompaniją, ir vėl ją iškėlė į lyderius.

Stivo Džobso sėkmės paslaptis tame, kad jis be galo tikėjo tuo, ką darė, ir kitus kvietė daryti tai, ką jie iš tikrųjų mėgsta. Anot jo, geriau sukurti rytdieną, nei gailėtis nekaip praėjusia vakarykšte diena.  Puiki minties, tiesa?

1 komentaras:

  1. Tai buvo didelis garbės susitikimas, kai dr. Egwali išgydė ir padėjo atkurti mano iširusias santuokas, kurios žlugimo riba buvo vien dėl to, kad po daugelio metų buvimo kartu nesugebėjau susilaukti vaiko, aš taip pat jaučiausi blogai, nes tada vieną dieną jis nusprendė eiti savo keliu, kuris iš tikrųjų mane sužlugdė, o tai labai nepanašus į jį. Aš susisiekiau su dr. Egwali rašybos namais dėl visko, kas dabar pasikeitė, nes mes vėl kartu ir laukiamės pirmojo vaiko. Labai džiaugiuosi, kad sutinku jus, pone. Jūsų taip pat nėra išimtis. Susisiekite su juo šiandien dėl visų su vedybomis ir sveikata susijusių klausimų ir džiaugsitės, kad tai padarėte .. Tai yra jo išsami informacija. El. Paštas: dregwalispellbinder@gmail.com
    „WhatsApp“: +2348122948392

    AtsakytiPanaikinti