2017 m. birželio 29 d., ketvirtadienis

Oda – tai fizinė riba tarp žmogaus ir išorinio pasaulio


Prieš keletą metų prof. Segejus Kovaliovas Inovacinių psichotechnologijų instituto internetinės svetainės forume atsakinėjo į forumo dalyvių užduodamus klausimus. Tuo metu man buvo šventas dalykas kasdien nueiti į forumą ir perskaityti profesoriaus atsakymus.  Žavėjausi S. Kovaliovo sugebėjimu atsakyti trumpai ir į esmę.

Ilgainiui klausimai ėmė kartotis, be to forume ėmė lankytis “geradariai”, kurie ne klausimus užduodavo ir ne atsakymais domėdavosi, o turėjo poreikį drabstytis purvais.  Integralinio neuroprogramavimo autorius nusprendė nebegaišti kasdien savo brangaus laiko forume, o pereiti prie video laidų, kurių metu pateiks atsakymus į atrinktus korektiškai užduotus klausimus. 

Keletą video su S. Kovaliovo atsakymais į žiūrovų klausimus esu paruošusi su lietuviškais subtitrais.  Ateityje planuoju “sulietuvinti” ir daugiau S. Kovaliovo video laidų.

O ir forume retakarčiais apsilankau, ieškodama “perliukų” ir kartu mokydamasi iš S. Kovaliovo atsakymų.

Šiandien pateiksiu vieną klausimą su profesoriaus atsakymu.


Klausimas: Esu jauna mergina, ir jau daugybę metų kovoju su odos problemomis. Išbandžiau visus įmanomus būdus: vaistus, teisingai maitinuosi,geriu vandenį, gyvenu neužterštame mieste, jau nekalbu apie higieną ir pan.  Niekas nepadėjo. 

Todėl kilo klausimas, kad galbūt problema yra mano galvoje.

Ar gali būti, kad mano nuolatiniai pergyvenimai dėl veido odos ir gėdos jausmas kaip tik ir yra odos uždegimo priežastis? Jei taip, ką galėčiau padaryti savarankiškai, kad išgydyčiau savo odą? Iš anksto dėkoju. Margarita


S. Kovaliovo atsakymas: Tavo problemą išspręsti tikrai galima.  Oda – tai fizinė riba tarp žmogaus ir išorinio pasaulio. Odos pagalba galima save apsaugoti.  Pavyzdžiui, odos paraudimas, uždegiminiai procesai pasitarnauja puikia priemone, padedančia išvengti fizinio artumo su kitais žmonėmis. 

Pagrindinė problemos sprendimo kryptis – artumo su kitais žmonėmis (ar žmogumi) priėmimas.  Padėti gali tik psichoterapinis darbas.  Per metų metus psichoterapinės praktikos esu padėjęs daugybei klientų, turinčių odos problemų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą