2017 m. birželio 8 d., ketvirtadienis

Kokie keisti gali būti žmonių pomėgiai

Niekada nesusimąsčiau, kokie keisti gali būti žmonių pomėgiai.  Kai kalbam apie hobi, tai visų pirma įsivaizduojam pašto ženklų, drugelių, monetų, vyno butelių kamščių kolekcionierius, besimokančius groti kokiu tai muzikos instrumentu, keliaujančius po įvairias šalis, ragaujančius egzotiškus valgius ir pan.

Šiandien sūnus papasakojo, kad tranzuodamas iš Kauno, susitiko žmogų, kuris turi labai įdomų hobi.  Vienu žodžiu net sunku apibūdinti, kas tai per pomėgis.  Kaip supratau iš sūnaus pasakojimo, tas žmogus modeliuoja kritinį avia įvykį, kai abu pilotai dėl kažkokių priežasčių išeina iš rikiuotės ir nebegali skrydžio metu vykdyti savo pareigų. 

Tai va, šis vyras mokosi, kaip tokioje situacijoje reikėtų saugiai nuleisti lėktuvą.  Jis ne tik išsistudijavo visas lėktuvo detales, jo valdymo niuansus, bet ir tai, kaip reikėtų palaikyti tvarką keleivių tarpe, kaip juos nuraminti, jau nekalbant apie orouostų taisykles ir netgi tokius išskirtinius atvejus, kai leistis tektų lydimam dviejų naikintuvų.  Žinoma, jis išnagrinėjo ir tokias situacijas, kaip tektų elgtis, jei sugestų racija ir kitais kritiniais atvejais.

Įdomiausia, kad tas žmogus planuoja ateityje lėktuvu skristi tik kokius dešimt kartų.  Reikėtų pridurti, kad avia istorijoje dar nė karto nėra nutikę, kad lėktuvo vesti nebegalėtų abu pilotai.

Šis keistas hobi paskatino mane pasidomėti, kokiais neįprastais pomėgiais gali "sirgti" žmonės.  Internete radau tikrai labai keistų istorijų.

Viena iš jų - Maikas Karmaiklas 1977 metais mėlynai nudažė beisbolo kamuoliuką. Paskui jį nudažė kita spalva, paskui dar kita.  ...ir nebegalėjo sustoti.  Taip jis vis dažė ir dažė kamuoliuką, kol jis pavirto į...  Geriau pasižiūrėkite nuotraukoje.

Skaičius, užrašytas ant kamuolio reiškia, kelintu sluoksniu dažų yra padengiamas šis kamuoliukas.  Beje, laikomasi tradicijos, kad kiekvienas naujas dažų sluoksnis turi būti kitos spalvos.

Ir dar įdomus dalykas, kad Maikas turi pasekėjų.

Kaip jums toks hobi?





Ne mažiau keistas hobi - šunų "tiuningavimas".  Vienas dalykas, kai žmonės savo noru dažo plaukus ir iš jų daro pačias įmantriausias šukuosenas.  Bet šiuo atveju "šukuosenos" daromos gyviems šunims iš jų kailio.

Mes žinome, kad keturukojų žmogaus draugų kailis nereti yra specialiai ruošiamas šunų parodoms.  Tačiau šiuo atveju kirpėjas ne išryškina tos veislės ypatumus, bet kuria iš kailio meno kūrinį.  Tik pažiūrėkit į nuotrauką.

Nemanau, kad tokios procedūros patiktų patiems šunims.  Jie tiesiog tampa žmonių keistų įgeidžių aukomis.













Papasakosiu apie dar vieną keistą pomėgį. Maroke gyvena vyras, kuris nekenčia automobilių.  Jis perka mašinas (beje, veikiančias) ir jas sudaužo, pasiėmęs kūjį.  Sudaužyti automobiliai statomi kaip tvora aplink jo žemės sklypą.

Pasakojama, kad taip jis jau sudaužė ne vieną šimtą automobilių.

Visiškai nesuprantu tokių, kaip man atrodo, beprasmiškų hobių. Nors kitiems ir manasis nusistatymas kasdien rašyti blogus gali pasirodyti keistas, beprasmis ar net tam tikra savęs kankinimo išraiška.

Matyt, visokių yra, visokių ir reikia. Kažkas yra tose žmonių keistenybėse.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą