2017 m. vasario 10 d., penktadienis

Treniruokime kairę ranką


Seniai žinojau, kad kairės rankos aktyvizavimas (kalba eina apie dešiniarankius), padeda vystyti gabumus, nusiraminti ir net apraminti depresiją. Sakoma, kad tai padeda sinchronizuoti abiejų pusrutulių darbą.


Susiviliojusi paprasta ir prieinama pagalba sau, esu kai ką išbandžiusi: kurį laiką kaire ranka valiausi dantis, tvarkydavausi namuose, netgi rašydavau kaire.  Turint kantrybės, galima išmokti visai neblogai daugelį dalykų daryti kaire ranka. 


Sunku pasakyti, kokių rezultatų pavyko pasiekti.  Tiesą sakant, nelabai ryškių.  Nes ilgainiui užsimiršdavau ir grįždavau prie įprasto darbo dešine ranka.


O dabar perskaičiau informaciją, kad yra toks mokslas kineziologija, tiriantis protinių sugebėjimų vystymąsi ir fizinės sveikatos palaikymą specialių judesių pagalba. Teigiama, kad kineziologinių pratimų pagalba stiprinama sveikata, gerėja atmintis, dėmesys, mąstymas, kalba, klausa, vaizduotė, gerėja protinis darbingumas ir kt.


Ir ką jūs manot! Mano kadaise daryti pratimai kaire ranka yra kineziologinių pratimų sąraše.  Kaip tik rekomenduojama valyti dantis, šukuotis, valgyti ir daryti kitus nesudėtingus veiksmus kaire ranka.


Dar siūloma vienu metu piešti abiem rankomis veidrodinius piešinius. Pratimų yra daug, bet jei prisiminsim nors minimumą, kad esant galimybei naudinga įdarbinti kairę ranką, ir taip elgsimės,  padarysime sau gerą darbą.


Žinau, kad nieko šiaip sau nebūna.  Jei jau taip atsitiko, kad man priminė apie galimybę sinchronizuoti pusrutulių darbą įdarbinant kairę ranką, tai matyt verta atnaujinti ankstesnes praktikas.  Prarasti tai nieko neprarasiu, o naudos tikrai galiu gauti.  


Jei jūs perskaitėte šį straipsnelį, vadinasi ir jums būtų ne pro šalį tapti kairiarankiu.  :) Sėkmės!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą